Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili napad

Turska izvela nove udare na kurdske ciljeve u Siriji

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2018.
u 12:28

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je u nekoliko navrata zadnjih dana da će izvesti zajedničku kopnenu vojnu operaciju sa sirijskim pobunjenicima kako bi otjerali YPG iz područja Afrina

Turska vojska objavila je da je izvela nove napade u subotu na kurdske snage YPG-a na sjeveru Sirije.

Turske oružane snage potvrdile su da su izvele udare na položaje YPG-a koji su bili "legitimna obrana", zbog ranijih napada u sirijskoj regiji Afrin, pod kontrolom kurdske milicije koju Ankara smatra terorističkom organizacijom.

Slični udari već su izvedeni u petak, potvrdio je YPG.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je u nekoliko navrata zadnjih dana da će izvesti zajedničku kopnenu vojnu operaciju sa sirijskim pobunjenicima kako bi otjerali YPG iz područja Afrina.

Turski ministar obrane Nuretin Canikli ocijenio je u petak da je vojna operacija "de facto počela" ali je potvrdio da kopnene postrojbe još nisu ušle na sirijski teritorij.

Ključne riječi

Komentara 14

GV
golub Vaso
13:49 20.01.2018.

zašto Washington ne zaštiti svoje Kurde, zar su ih opet pustili niz vodu

Avatar Pavel ic
Pavel ic
16:48 20.01.2018.

turci isti nam ko naši susjedi ali ne mislim Bosanci. samo nešto prijete i uzdižu se

Avatar Maršal_Vučko
Maršal_Vučko
16:08 20.01.2018.

Napred brate Erdogane... Ako su hrvati za kurde ja ću biti onda za turke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije