Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURDI NA OTOKU

Turistička ambulanta u Krku radi u jednoj smjeni: 'Četiri sata sam čekao na red s bolesnom kćeri'

Krk: Vozila Hitne pomoći pred Domom zdravlja
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
08.08.2023.
u 00:02

Turistička ambulanta u Krku radi samo u jednoj smjeni tijekom nedjelje, dok ljekarna radi tek tri sata ujutro i jedan poslijepodne

Turističke ambulante i ljekarne na otoku Krku stvorile su veliki problem nekim posjetiteljima koji su zatražili pomoć liječnika. Naime, otac Hrvoje ispričao je za Dnevnik Nove TV kako je u nedjelju satima čekao s bolesnom kćeri.

Turistička ambulanta u Krku radi samo u jednoj smjeni, dok ljekarna nedjeljom radi tek tri sata ujutro i jedan poslijepodne. Osim grada Krka, na samom otoku, inače drugom najvećem u Hrvatskoj, turistička ambulanta postoji još samo u Šilu te u Baškoj, a postoji hitna pomoć s dva tima. 

- Budeš spreman da ćeš čekati sat vremena, dva, ali nakon tri sata već razmišljaš - što sada? Dijete krvari iz uha, ima temperaturu - ispričao je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Bilo me je strah, razmišljao sam idem za Zagreb, idem u Zagreb obaviti ovo, ali onda sam shvatio izaći ću tu dva kilometra i onda upasti u gužvu. Dobili smo antibiotik, ali otiđeš u ljekarnu koja radi jedan sat dnevno u nedjelju. Mislim, ljudi o čemu pričamo? I to privatna ljekarna. Gdje su tu državne ljekarne, one koje će biti od 0-24 na raspolaganju? - dodao je, govoreći kako je pregled trajao četiri sata. Koordinatorica krčke ispostave Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Alemka Žic smatra kako bi se problem trebao rješavati na razini države. 

- Zbog nedostatka medicinskog kadra, to je učinjeno u puno manjem opsegu nego što je uobičajeno. U terminima kada turistička ambulata ne radi, onda turisti mogu potražiti zaštitu u ordinacijama obiteljske medicine - poručila je.   

>> VIDEO Jezero Šoderica uslijed poplave potpuno je uništeno

Ključne riječi

Komentara 6

OB
Oblivion
06:28 08.08.2023.

Ček malo, od svih silnih pedijatara, kirurga, anesteziologa, liječnika obiteljske medicine koji su pješice prevalili put od bliskog istoka da bi radili mi nismo niti jednoga zadržali??? Sad jadnici u Njemačkoj moraju biti na socijali i jedino im preostaje da se kote ko štakori. Može ban, jedino si za to kvalificiran svoj ograničenošću

VE
VecernjiDormar78
06:05 08.08.2023.

I u Zg kod obiteljskog liječnika čekaš toliko! I u Zg nedjeljom rade samo dežurne ljekarne!

BU
Bubalamala
18:45 10.08.2023.

Budi sretan da još radi,mogao si dobiti termin da dođeš iza nove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije