Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijedila nogu

Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

Baška HGSS
Foto: HGSS
1/7
06.07.2014.
u 11:33

- Žena se prilikom silaska pokliznula i pala te zadobila kompliciranu ozljedu noge - napisao je Ante Škrobonja.

Pripadnici HGSS-a uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva jučer su sa krčkog hrbta Obzova iznad Baške spasili ozlijeđenu austrijsku turistkinju koja je na uspon krenula sa suprugom

- Jučer u ranim poslijepodnevnim satima turisti na prepunoj bašćanskoj plaži svjedočili su atraktivnom ali prvenstveno zahtjevnom spašavanju s obližnje Obzove - napisao je na stranicama HGSS-a Ante Škrobonja i dodao kako se sredovječni par iz Austrije uputio na planinarsku turu preko hrpta Obzove.

Žena se prilikom silaska pokliznula i pala

- Žena se prilikom silaska pokliznula i pala te zadobila kompliciranu ozljedu noge. Nesreća se dogodila na planinarskom putu u jednom od klanaca koji se spuštaju s hrpta Obzove prema bašćanskoj plaži - piše Škrobonja i nastavlja da su se Austrijanci tada nalazili na kilometrima udaljeni od najbliže prometnice, a suprug je krenuo po pomoć.

Liječnici Hitne pomoći iz Baške su u konzultacijama sa vatrogascima zaključili da im je potrebna pomoć HGSS-a, a u akciju je pozvan i helikopter HRZ-a. Prvi je do ozlijeđene stigao tim liječnika HGSS-a.

Foto: HGSS

- Nedugo potom uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na mjesto nesreće stigao je dežurni tim letača spašavatelja HGSS-a. Usprkos velikoj vještini pilota HRZ-a, konfiguracija terena i jak vjetar nisu dozvoljavali spašavanje sa samog mjesta nesreće te je unesrećena osoba uz pomoć zemaljske ekipe transportirana na vršni greben od kuda ju je potom preuzeo helikopterski tim - piše Škrobonja te zaključio da su se turista sa baščanske plaže koji su gledali akciju uvjerili da je Hrvatska sigurna destinacija za odmor.

>>Tragedija na Mrežnici: Kajakaš ispao iz čamca i ostao zarobljen ispod slapa

Komentara 4

MI
Mingan
13:39 06.07.2014.

Kud ju je vrag odnesel !? Ko plaća tu akciju spašavanja ? Hoće li baba dobit račun ?

DH
dalibor.hren
19:37 06.07.2014.

Svaka čast SGSS-u ali trebalo bi početi naplaćivati račune ili napraviti liste čekanja.

MX
Mister X
15:53 07.07.2014.

To se uvjek isplati na debelo spasavati strance i strankonje jel se dobra lova može povuči iz njihovih osiguranja; sve ostalo su s-ranja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije