Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stradao pod slapom

Tragedija na Mrežnici: Kajakaš ispao iz čamca i ostao zarobljen ispod slapa

mrežnica
Foto: HGSS
1/3
30.06.2014.
u 13:09

Kajakaš je pao između veće kamene stijene i slapa, gdje se voda vrtloži, a duboka je oko devet metara

Iako je planirana gradnja nasipa i preusmjeravanje vode iz glavnog slapa, zbog visokog vodostaja Mrežnice, koji je nastao nakon obilnih sinoćnjih kiša, do daljnjega je obustavljena današnja potraga za 41-godišnjim muškarcem koji je jučer smrtno stradao u prevrtanju kajaka na Mrežnici 20 metara prije ušća Tounjčice, pokraj slapa.

Kako su javili iz Centra 112 te prema izjavama članova HGSS-a koji su jučer tragali za tijelom utopljenika, osoba je pala između veće kamene stijene i slapa gdje se voda vrtloži, a duboka je oko devet metara. U pomoć je ubrzo došlo 18 članova HGSS-a iz stanice Ogulin te dvojica pripadnika karlovačkog HGSS-a, djelatnici Policijske postaje Ogulin, ogulinski tim Hitne pomoći te dva ronioca Kluba za podvodne aktivne Karlovac.

– Odmah po dojavi ekipa spašavatelja uputila se na teren, gdje smo ustanovili da je prilikom izvlačenja zaglavljenog čamca sa slapa nesretni muškarac pao u vodu te je zbog jake struje i visokog vodostaja najvjerojatnije ostao zaglavljen u pukotinama ispod slapa. Tim spašavatelja pokušao je različitim tehnikama s površine doprijeti do dubljih dijelova potopljenih kanala ali, nažalost, zbog jake vodene struje taj način pretrage nije dao rezultata. Također, zbog visokog vodostaja nije bilo moguće napraviti uron u sam slap – kazali su iz HGSS-a.

Foto: HGSS

Članovi tima koji traga za kajakašem, s obzirom na to da su jučer tijekom dana pretražili i šire područje oko slapa te tok rijeke dva kilometra nizvodno od mjesta nesreće, ali nisu pronašli utopljenika, vjeruju da je muškarac još zarobljen u stijenama.

>> Još uvijek nije nađen nestali mađarski kanuist

Komentara 3

VI
Vidderne
13:54 30.06.2014.

Vidi, vidi. Da ponovim ovo od jučer za onu planinarku glede ekstremnih sportova. Evo jedno neutralno razmišljanje teoretičara ekstremnih sportova. Tradicionalna teoretska predodžba ekstremnih sportova je da se radi o iskustvu preuzimanja rizika, patološkom samoobmanjivanju, nezdravom traženju užitka, opasnosti, gubitkaka kontrole i neizvjesnosti. Nema se tu koga žaliti, mogao je poput mene igrati šah online.

Avatar Perica1
Perica1
13:56 30.06.2014.

Vjerojatno ga je povukla "rola". Kod takvih sportova uvijek treba ići još s nekim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije