Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT U AUSTRIJU

Turčinov je troškove bordela platio službenom karticom: Branio se da je uzeo pogrešnu karticu

Toni Turčinov
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/12
15.02.2023.
u 09:32

Turčinov je danas uhićen s još jednim poduzetnikom. Prema neslužbenim informacijama, sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Došlo je do omaške, tako je načelnik Murtera Toni Turčinov objašnjavao situaciju iz Austrije gdje je početkom srpnja prošle godine troškove bordela u Klagenfurtu platio službenom karticom. Kazao je kako je slučajno pomiješao kartice i da je račun htio platiti svojom privatnom karticom.

– Moja privatna i službena kartica iz iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se ispričavam svojim mještanima – napisao je tada u odgovoru Telegramu.

Sve se odigralo u klubu Lca Cocette u Klagenfurtu gdje je Turčinov tri puta 'peglao' karticu i to između 1:37 i 3:38 ujutro. Nakon što je sve izašlo u javnost, Turčinov je odlučio povući se iz javnosti te dati i ostavku na mjesto županijskog vijećnika. – Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike, donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu. Nastavljam dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter – Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana – napisao je Turčinov tada na svom Facebook profilu.

Toni Turčinov
1/9

Turčinov se kasnije i ispričao ''svojim sumještanima'' te je isticao kako za Općinu Murter – Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta jer je, kako tvrdi, trošak smještaja platio svojom karticom te je taj iznos ''gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu''.

"S obzirom na to da je navedeno postupanje bilo rezultat nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter – Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani, ostvarili bolje turističke rezultate", napisao je tada.

Turčinov je prvi mandat osvojio u lipnju 2016. godine na listi HSS-a, a obnovio ga je pobjedom na prošlogodišnjim lokalnim izborima kao član HDS-a. Tada je premoćno porazio svog prezimenjaka iz HDZ-a Antu Turčinova

Turčinov je danas uhićen s još jednim poduzetnikom. Prema neslužbenim informacijama, sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Komentara 5

Avatar Dr Evil
Dr Evil
10:35 15.02.2023.

Pogrešna kartica? Jel ti i PIN sa službene kartice bio pogrešan?

PV
prcko.vita
10:17 15.02.2023.

Ma nije problem u kartici, nego je problem da nam ovakvi vode državu, gradove i općine. E moj narode, za koga to glasamo, i kakvim se onda uspjesima možemo radovati? Čovjek koristi usluge prostitucije, koja je u njegovoj zemlji ilegalna, i onda se pokušava pravdat. Koja tuga i žalost.

Avatar Moodleen
Moodleen
18:04 15.02.2023.

Sad se lika razapinje za par eura, a koliko milijardi Hrvate košta bordel zvan Hrvatski sabor??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije