Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga traje

USKOK na Murteru: Istraga u uredu načelnika koji je službenom karticom plaćao bordel

U Općinu Murter-Kornati stigao USKOK u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice u austrijskom bordelu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
20.07.2022.
u 11:03

USKOK je stigao u općinu Murter-Kornati. Provjerit će informacije o nenamjenskom korištenju općinske kartice načelnika Tonija Turčinova u austrijskom bordelu i po raznim restoranima i trgovinama

Načelnik općine Murter – Kornati Toni Turčinov prošlog je tjedna dao ostavku na mjesto vijećnika šibensko-kninske Županijske skupštine nakon što je otkriveno da je u austrijskom bordelu potrošio 1560 eura plaćajući službenom karticom općine. "Ne želim nanositi štetu suradnicima i aktualnom županu", istaknuo je tom prilikom. 

– Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju s obzirom na to da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine umjesto svoje kartice – naveo je Turčinov kako bi se opravdao. 

USKOK ipak istražuje je li načelnik počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave te zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi, pri čemu je i druge poticao na zloporabu.

Potvrdio glavni ravnatelj policije

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Pnuskok) radi izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik općine Murter - Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

''Policija postupa na temelju zahtjeva Uskoka da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti Uskoka'', kazao je Milina.

Upitan za moguća uhićenja, Milina je odgovorio da u ovoj fazi izvida treba provjeriti sve činjenice te da do privođenja dolazi tek kada se utvrdi osnovanost sumnje.

Na upit kako ocjenjuje navodno načelnikovo nenamjensko korištenje službene kartice, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da je to ''jako loše ukoliko se sve pokaže točnim''. 

Podsjetimo, portal Telegram, koji je otkrio aferu, naveo je da je Turčinov otišao u austrijski La Cocotte i tamo službenom karticom Općine podmirio račun od 1560 eura. Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove navedeno je noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

– Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo odvojeno od hrane i pića – naveli su iz hotela. 

VIDEO:Čekaju nas paklene vrućine, danas izdano niz upozorenja: 'Oprez, mogući su zdravstveni rizici'


 

 

Komentara 1

MI
mismokanibali
12:44 20.07.2022.

Jel ovo "USKOK" na slici ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije