Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAHUJU DA JE SLAVNI RODAN UGINUO

Tuga u Brodskom Varošu: Klepetan se nije vratio

klepetan i malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
03.04.2017.
u 17:16

Stjepan Vokić je godinama upozoravao kako je neizvjesnost oko Klepetanova povratka svaki put sve veća

Jedna od najljepših ljubavnih priča dobila je, čini se, svoj kraj. Nakon punih 15 godina, rodan Klepetan prvi se put nije vratio u gnijezdo svoje rode slomljenog krila Malene na krovu područne osnovne škole u Brodskom Varošu.

Nekada se Klepetan, točno kao sat, redovito vraćao 24. ožujka. Posljednjih godina znao je malo kasniti, ali nikada nije došao poslije 30. ožujka.

Klepetan i Malena snimljeni prošle godine (Snimio: Ivica Galović/PIXSELL)

- Bojim se da je moj Klepetan uginuo. Nedjelja mu je bila zadnji dan za povratak. Sigurno mu se nešto dogodilo na putu - rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić, koji desetljećima skrbi o rodama. I on i Malena danima su čekali, nadali su se da će njihov rodan doletjeti iz 13 tisuća kilometara udaljene Južne Afrike. Na žalost, to se nije dogodilo, na razočaranje brojnih fanova širom svijeta.

Stipa je godinama upozoravao kako je neizvjesnost oko Klepetanova povratka svaki put sve veća. Osim što ga na putu vrebaju brojne opasnosti, riječ je o više od 30 godina staroj ptici kojoj se biološki kraj neumitno približavao.

Stipa je bio toliko vezan za Klepetana da ga nije želio ni prstenovati, jer bi ga saznanje o mjestu njegove pogibije, rekao je, slomilo. 

>>Klepetan ipak nije došao kod Malene, drugi rodan joj sletio u gnijezdo, ali ga je ona brzo otjerala

>>Klepetan se rastao po 15. put od svoje voljene Malene

>>Malena i Klepetan postali roditelji, u gnijezdu klepeću četiri nova ptića

Ključne riječi

Komentara 12

GA
gabrieldzeba1975
17:34 03.04.2017.

Jedina ljepa price iz RH pa zar ce mi I,to nestati...MALENA SRETNO

EB
EBERT
18:48 03.04.2017.

Mozda bude dosel, Nada umire zadnja. Malena budi sretna.

Avatar pendreck
pendreck
21:37 03.04.2017.

..ma kaj , rodan je vec malo staresi pa mu treba nesto duze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije