Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba napustila sabornicu

Troskot: Kako bi zaštitio HGK, Plenković je žtrvovao poduzetnike, radnike, stradale u potresu...

Zagreb: Zvonimir Troskot upozorio na loše stanje zgrade Osnovne škole Bukovac
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
29.01.2021.
u 21:57

HDZ jer vidio da je HSLS otkazao poslušnost vladajućoj većini, kad su to shvatili, išli su se skrivati iza bolesti gospodina Tuđmana što je bešćutno, kazao je Troskot

Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori posvađao je vladaćuje i oporbu, a njegov inicijator, Mostov Zvonimir Troskot, rekao je da je današnje glasanje trebalo biti od iznimne važnosti jer je Hrvatska danas trebala odlučiti "je li tržišno orijentirana ili ćemo ostati uhljebistan".

"Prošlo je četiri mjeseca od našeg prijedloga, skupljali smo potpise oporbe, uspjeli smo se ukrupniti svi. Ispoštovali smo sve procedure, cijeli poslovnik, do tri ujutro smo branili interese poduzetnika i radnika, a jednostavo je točka maknuta s dnevnog reda", rekao je Troskot za Dnevnik Nove TV te pojasnio da je oporba odlučila otići kad je vidjela da njihov zakon neće biti na listi za glasanje.

"Jednostavno smo otišli. Nismo znali da će se srušiti kvorum", rekao je i dodao kako je postojala realna šansa da zakon bude izglasan.

"HDZ jer vidio da je HSLS otkazao poslušnost vladajućoj većini, kad su to shvatili, išli su se skrivati iza bolesti gospodina Tuđmana što je bešćutno", kazao je Troskot i poželio zastupniku brz oporavak.

Rekao je kako su vladajući imali 30 godina da se nešto promijeni, a micanjm zakona s liste, Andrej Plenković je danas žrtvovao poduzetnike, radnike, obrtnike, stradale u potresu i druge kako bi zaštitio HGK.

Inače, izaslanstvo HGK se nalazi u Dubaiju, a iz komore kažu da putovanje nije na njihov trošak. Troskot kaže da bi trebali to dokazati i pokazati račune. "Neka dokažu, već 30 gledamo trošenje poduzetničkih novaca. Hrvati gledaju kupovine slika, prepariranih životinja...", kazao je Troskot.

Komentara 105

Avatar Bruno
Bruno
07:21 08.05.2021.

Zastupanje za prava tajkunaNa prvom mjestu mora biti covjek , radnik a on nestao kod konzervativaca poput Troskota.

RA
rafo88
08:21 30.01.2021.

Oporba je kriva za ovaj cirkus i treba je kazniti na izborima.

Avatar Bruno
Bruno
07:16 08.05.2021.

Nemaju socijalni program, bore se protiv radnickih prava sve bi privatizirali i rasprodali , to je most, Troskot i co.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije