Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tri, dva, jedan, bungeee...

Ajmo, hrabro, pomisliš i, naravno, zapneš za pločnik i gotovo se razbiješ prije skoka. Bio je to blam prvi.
27. srpnja 2018. u 08:00 2 komentara 1416 prikaza
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

I skočiš! Jednostavno i lako, skočiš samo tako, i to s 56 metara visine! Kako da ne. Živa frka je to, ko drugačije kaže, laže! A laže i onaj koji kaže da nije ništa posebno skočiti s mosta i da nije gušt. Kakav je to adrenalin... Al’, ajmo ispočetka. Dakle, čoviku dođe tako neko vrime da traži neko jače uzbuđenje. Nekom prije, nekom kasnije.

Kanjon Paklenica Ovdje ne očekujete ‘fjaku’ Od šetnjice uz more do uspona na 1700 metara

Ovih mojih, u krizi srednjih godina, je više. Gledaš TV, surfaš po internetu, pa bi malo na Jamajku, pa malo u Tajland ili na Himalaju, al’ skupo i daleko. Di ću, šta ću? Nigdi! Ma dođe mi da se bacim... Ček, ček, s mosta? Bungee? Ajmo prvo na internet, pomislim i pogriješim. Fatalna greška!

Ondje, naime, piše da su moguće brojne ozljede, da je bilo i poginulih, a po forumima trolova... Biži, biži, teška frka, al’ ne odustajem. Poziv Danku s Masleničkog mosta otklanja prvi strah. Jer i sve da umireš od straha, di ćeš ga pitati je l’ to sigurno, a da on posli ne priča da si se pripa.

Dogovoriš termin i ipak se poviriš – dici, naravno. Najstarija, Luce, pita: “Šta je, ćaća, dosta ti je svega pa imaš generalnu probu?” Srednja, Laura, kaže: “Sram te može bit, u tim godinama budalu radit od sebe”. A mala Mia viče: “I ja bih, i ja bih!” Dakle, svak svoje. Samo je na tebi. I kreneš. Parkiraš se kod mosta i iziđeš iz auta.

Onako ležerno hodaš prema mostu i kranu... Ajmo, hrabro, pomisliš i, naravno, zapneš za pločnik i gotovo se razbiješ prije skoka. Bio je to blam prvi. Nastavljaš prema kranu i opet, naravno, s mosta ne gledaš doli. A onda blam drugi. “Koliko kila imate?”, pita me asistent za skok. Mojih 105 na vagi je pokazalo 115 i morali su izvući novi, specijalni konop.

prijateljice i smijeh, žene Unutarnji mir Hormon sreće – kako prirodno povisiti hormone i neuroprijenosnike?

“Da, da, lubenicu ste baš poili”, kaže mi te strpljivo sluša i odgovara na valjda milijun puta postavljena pitanja: “Jeste li dobro vezali, je li sigurno...”

I onda idemo. Ovih par škala prema rubu krana iznad mosta, naravno, prolaziš sporo da sporije ne možeš. Pogled livo, pogled desno... ma pogled i gori, samo da nije doli. Alooo, ispod mene je 56 metara do mora. I onda pogled. Plavi se ovo moje more, volim ga posli dice, oca, matere... najviše na svitu, al’ danas ga se bojim.

A što ako pukne konop, ako se strmopizdim direkt u more? To onda nije more, nego cimenat! Svašta prolazi kroz glavu, al’ kažeš sebi “ajmo”. I evo me, prsti vani, pete na rubu, ruke široko iznad glave, odbaci se i poleti ka lastavica! Lastavica od 115 kila. Tri, dva, jedan, bungeee... Aaaaaaaa. Skočija sam, nisam opalija u more.

Ajmeeee. Di ću sad, pomislim dok konop sa mnom pleše livo, desno, naprid, nazad. Zapravo, meni se tako čini dok visim naglavačke i ljuljam se dok se konop ne smiri. Zaključujem da sam spozna da su ove dvi-tri sekunde leta meni trajale ka 100 sekundi. Osjećaj je ka da padaš u bezdan, ali kakva je to brzina! Ludilo!

fun park mirnovec MINISTAR ODUŠEVLJEN Otvoren Fun park Mirnovec- najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj

Kakva srića što si živ trenutak nakon što ti kroz glavu u letu samo stigne prostrujiti da si nemoćan dok padaš. I onda, dok se dižeš potezanjem konopa u sideći položaj, skupljaš dojmove. Vidija sam samo boju, al’ more i ne, vitar ispod Masleničkog mosta puše još jače nego na njemu, kaić koji te čeka za prijevoz do obale ipak nije toliko malen koliko ti se čini kad ga vidiš s visine od 56 metara i adrenalin te naposljetku toliko šiba da 56 metara doslovno otrčiš uzbrdo.

Ponosan pitaš Danka i ekipu: “Kad ću opet? Nisam dobro vidija neke stvari...” Adrenalin me i danima posli drži. Što je sljedeće?

Krene kao frka, ali ispadne ludilo, svjedoči naš novinar Frane Šarić, koji se odvažio “poletiti ka lastavica” s Masleničkog mosta.

Zaključak: Kad ću opet?

>> Misice odradile posljednje pripreme, pogledajte ih u adrenalinskom parku

1 / 16
U hotelu Grand Casino Admiral završene su trodnevne pripreme finalistica izbora Miss sporta Hrvatske. Finale izbora održat će u istom hotelu u petak 134. srpnja s početkom u 20.45 sati. 
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • dalibor.hren:

    Ako je teška frka, kako može biti gušt?

  • rightside:

    ovo ko je probao jednom probace opet pa opet pa opet,,a kome je frka, nema potrebe ni pokusavat,,nije to za svakoga,, bas nije,,ja sam skocio 50-ak puta sta uz placanje sta "nagradno" i sa ovog mosta i sa manje visine ... prikaži još! ali i sa vece,,i danas bi opet da imam priliku,,)))