Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarnji mir

Hormon sreće – kako prirodno povisiti hormone i neuroprijenosnike?

prijateljice i smijeh, žene
Foto: pixabay
1/2
26.03.2018.
u 10:07

Neki hormoni su odgovorni za dobre i pozitivne osjećaje, neki utječu na javljanje negativnih osjećaja, a neki se pak javljaju kada se zaljubimo.

Sreća, smijeh, zadovoljstvo i unutarnji mir rezultat su hormona sreće s kojima se svakodnevno susrećemo u raznim situacijama kao što su druženje s prijateljima, prakticiranje meditacije ili pak nakon vježbanja i intimnih odnosa.

Ti osjećaji su kemijske reakcije koje se događaju unutar našeg tijela. Svaka emocija koju osjetimo rezultat je ispuštanja određenih hormona. Neki hormoni su odgovorni za dobre i pozitivne osjećaje, neki utječu na javljanje negativnih osjećaja, a neki se pak javljaju kada se zaljubimo.

Na sreću utječu hormoni sreće i dobrog raspoloženja i neuroprijenosnici, a to su:

endokanabinoidi,
dopamin,
oksitocin,
endorfin,
neuroprijenosnik GABA,
serotonin,
adrenalin.

Dopamin je hormon koji se javlja kao osjećaj nagrade, a odgovoran je za ponašanje koje rezultira nakon nagrade ili zadovoljavanja određene potrebe. Svaki oblik traženja za nagradom povećava razinu dopamina u mozgu. Ako želite povećati dopamin, zadajte si cilj i ostvarite ga. Više o ostalim hormonima pročitajte na portalu Krenizdravo.rtl.hr

Komentara 1

OV
Ovozemaljski
11:29 26.03.2018.

Zapalite joint i budite mirni i sretni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije