Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvoren Fun park Mirnovec- najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj

Na svečanosti je bio i vlasnik tvrtke Mirnovec Franjo Koletić, a ministar državne imovine Goran Marić izrazio je zadovoljstvo zbog te investicije rekavši kako bez investicija nema ni zaposlenosti.
03. kolovoza 2017. u 23:14 12 komentara 13536 prikaza
fun park mirnovec
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/18

Mirnovec - najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj, vrijedna 15 milijuna eura, svečano je otvoren u četvrtak navečer, dva tjedna nakon što je bio probno otvoren, a nazočni ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je da je riječ o primjernu odnosu lokalne samouprave prema investitorima.

Park Mirnovec Ostali na kotaču Dan nakon otvorenja nestalo struje u najvećem parku: 'Ručno su okretali kotač'

Na svečanosti je bio i vlasnik tvrtke Mirnovec Franjo Koletić, a ministar državne imovine Goran Marić izrazio je zadovoljstvo zbog te investicije rekavši kako bez investicija nema ni zaposlenosti.

"Teško me je oduševiti, ali sam prilično oduševljen kada vidim ovakvu investiciju jer bez investicije nema zaposlenosti. A svaka nova investicija potiče zaposlenost", izjavio je ministar Marić.

[video: 21338 / ]

Rekao je da je obaviješten da je u parku Mirnovec već 120 ljudi zaposleno, a tisuću ih je radilo na ovom objektu, te dodao kako ga posebno veseli što su sve bili hrvatski izvođači. Marić je ocijeni da je ta investicija primjer kako se lokalna samouprava treba odnositi prema investitorima.

"Čuo sam sve pohvale na račun gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i dok je ovakvih gradonačelnika, bit će i investicija. Kamo sreće da je sve u Hrvatskoj moguće na ovakav način napraviti", rekao je ministar državne imovine. Čestitao je i investitoru koji se, kako je rekao, usudio investirati u ovo vrijeme, koje još nije povoljno za ulaganja u Hrvatskoj.

Jer, dodao je, poduzetnici se kod nas gledaju malo drukčijim okom nego na Zapadu. Uz čestitke investitoru i izvođačima koji su, podsjetio je, prvi put radili na takvom projektu, ocijenio je da su to odlično izveli, te izrazio uvjerenost da će park Mirnovec biti odredište ne samo Hrvata, nego i mnogih izvan Hrvatske.

Na novinarsko pitanje koliko može pomoći država kroz resor koji vodi da bude više ulagača i sličnih investicija kako bi se razvijao turizam, ministar Marić rekao je da država može puno pomoći.

"Ministarstvo državne imovine uspostavilo je kontakt sa svim gradonačelnicima i načelnicima. Moramo popisati sve potencijale koji se daju aktivirati. Imat će Hrvatska ovakvih projekata puno, samo se trebamo rasteretiti navika koje su štetile poduzetnicima i investicijama", istaknuo je.

Ministar smatra da moramo mijenjati mentalni sklop zaposlenika u državnoj upravi, ministarstvima i u lokalnoj samoupravi, ali i kako uvijek ima i onih koji su motivirani i njih treba cijeniti.

Prvi tematsko-zabavni park u našoj zemlji za djecu i odrasle građen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave. Prostire se na 45.000 metara četvornih, a dizajnirao ga je talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

U Fun parku Mirnovec radi 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna popunjavaju studenti i sezonski radnici. Park je podijeljen u tri cjeline -  Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad,  svaka cjelina kombinacija je atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima, a ukupno je 30-ak atrakcija.

Biograd na Moru: Otvoren Fun Park Mirnovec, prvi tematski zabavno-adrenalinski park u RH U Biogradu Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj turistička patrola Ovdje je smišljena noćna plaža, kao noćno skijanje na Sljemenu
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  park već ima svog privatnog vlasnika , uzme se lova od privatnih fondova EU i da se privatniku da bude vlasnik zabavnog parka umjesto da država tu grabi lovu , hrvatskom privatniku se treba dati lova iz eu fondova da ... prikaži još! proizvodi nešto otvara tvornice i prodaje poljoprivredne proizvode , a ne da bude vlasnik hotela i zabavnih parkova kojih treba država biti vlasnik da uzme lovu od turizma

 • kapunjohan:

  Nekad je Josip rekao , to je dobra slika i bila je, to je dobro izgrađen most i bio je itd. Sada Marić čestita uključenim u ta posao ali i kaže , to je kvalitetno izgrađeno, neznam odkud mu kvalifikacije ... prikaži još! za takvu ocijenu,osim što je ministar i političar, pa eto on zna .

 • deda1234:

  a kolka je cjena ulaza?