Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trgovački sud objavio tekst nagodbe dužnika i vjerovnika

Privremeno vjerovničko vijeće u utorak je jednoglasno prihvatilo prijedlog nagodbe u Agrokoru, prema kojem će najveći pojedinačni vlasnik biti ruski Sberbank
20. lipnja 2018. u 15:10 1 komentara 493 prikaza
Agrokor
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu danas je na e-oglasnoj ploči objavio tekst prijedloga nagodbe između dužnika i svih vjerovnika Agrokora koji je u utorak jednoglasno prihvatilo Privremeno vjerovničko vijeće.

Agrokor Doznajemo: finalni nacrt nagodbe Ruskim bankama 47, domaćima 12 posto Agrokora

Prijedlog nagodbe ima otprilike 7,3 tisuće stranica s pratećim prilozima, a objvom na e-oglasnoj ploči sada je dostupan svim vjerovnicima.

Privremeno vjerovničko vijeće u utorak je jednoglasno prihvatilo prijedlog nagodbe u Agrokoru, prema kojem će najveći pojedinačni vlasnik biti ruski Sberbank, s 39,2 posto vlasničkog udjela, te prema kojem će dobavljači koncerna u prosjeku ostvariti stopu povrata svojih potraživanja od 60 posto, a financijske institucije i ostali vjerovnici do 20 posto.

Nagodba se sastoji od dva dijela - pripremnog i provedbenog - te ima 32 poglavlja i 36 priloga. U dokumentaciji se detaljno razrađuje korporativna struktura Grupe Agrokor, tretman i oblik namirenja tražbina vjerovnika nastalih prije izvanredne uprave, razrada novog duga Grupe Agrokor i kapitalne strukture, kao i drugi detalji vezani uz provedbu nagodbe.

Agrokor - sastanak dobavljača AGROKOR Jednoglasno izglasana nagodba u Agrokoru, Adris nezadovoljan

Sastavni dio dokumentacije su detaljne tablice svih tražbina, dosadašnjih plaćanja tijekom postupka izvanredne uprave te namirenja kroz nagodbu za svaku tražbinu. U jednom od priloga razrađena je i distributivna vrijednost društava pod izvanrednom upravom.

Trgovački sud po objavi tog obimnog dokumenta mora zakazati ročište za glasovanje o nagodbi, koje se mora održati u roku ne kraćem od pet i ne dužem od 15 dana.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica velikih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću, kazala je u utorak da bi se ročište za glasanje moglo održati između 4. i 6. srpnja u dvorani Dražena Petrovića (Cibona).

Agrokor
1 / 7
Fabris Peruško i Irena Weber
Guverner HNB-a Boris Vujčić Stres test HNB-a Agrokor bi u prvoj godini povukao 7 banaka Agrokor Mislav Šimatović U Agrokoru se interesi Rusa poklapaju s hrvatskima
Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi
opoziv proizvoda
Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • Deleted user:

    Sve je jasno Banke --strancima Telekom-'njemcima Ina ..orbanu Agrokor...putinu Hep..trmpu Sume vode....??? Hrvatskoj ...skoro pa nista a ne hrvtima egzodus na zapad imamo nasu hrvatsku poklic ? laku noc Hrvatska..jos malo pa kao mohikanci s plavim bluzama nasim strateskim partnerima 😢😢