Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ILEGALNOM ORUŽJA

Treščec: Branitelji koji su zadržali oružje, napravili su to u strahu od novog rata

Marko Lukunic/PIXSELL
13.10.2020.
u 23:29

- Pa vidite iz ovog slučaja da oružje zanima mlađu generaciju i kriminalni milje - kazao je Tihomir Treščec, predsjednik Zajednice udruga branitelja liječenih od PTSP-a

Moju generaciju i starije dečke od mene koji su prošli rat ne zanima previše to oružje, ako je netko zadržao od rata, pa ga pospremio i zakopao negdje i čeka ako bukne rat da znaju kako će se obraniti.  Pa vidite iz ovog slučaja da oružje zanima mlađu generaciju i kriminalni milje, ne bih rekao da hrvatski branitelji svaki dan čiste pušku i moraju ispaliti metak - kazao je Tihomir Treščec, predsjednik Zajednice udruga branitelja liječenih od PTSP-a, gostujući u RTL Direktu.

Tema branitelja i zadržavanja oružja otvorila se nakon jučerašnje pucnjave na Markovu trgu, gdje je glavni akter, inače sin hrvatskog branitelja, stigao pred Banske dvore s kalašnjikovim i ispalio cijeli spremnik.

Upitan može li PTSP branitelja utjecati na kućanstvo, Treščec odgovara da postoji sekundari PTSP kod članova obitelji ako se branitelj ne liječi.

- Nakon rata jako malo branitelja je pristao na liječenje. Jednostavno prije 30 godina nije lako bilo otići kod psihijatra jer svi misle - ludi ste. Nitko tada nije shvaćao da je to bolest, da imate neki poremećaj koji se javio u nenormalnoj situaciji kao što je rat - kazao je dodajući da se i on sam prije skrivao kad je išao psihijatru.

Na pitanje kako motivirati branitelje i općenito ljude da vrate oružje, odgovara:

- Vjerujem da se to može. Prije 15 godina i mi smo bili uključeni u te akcije i svako malo se rade takve akcije. Međutim, bilo je slučajeva da mi pozovemo policiju jer branitelj anonimno donio oružje da onda policija dođe, s trakom napravio krug i napravio cijeli cirkus, dođe pirotehničar i bude cijela parada. 

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
00:14 14.10.2020.

Vecina ptsp-ovaca su laznjaci i simulanti. Oni pravi su se zavukli u svoje probleme i sute. Ostali su kupili svoje bolesti i lagodno zive u debelim mirovinama. Nece oni pusku u ruke uzeti. Steta mirovine. Oni samo u satore sre s janjetinom hrle.

Avatar zoster1
zoster1
00:06 14.10.2020.

Je..."novi rat"...gdje ? U Sportskoj Kladionici ili u birtijama ? Pa Hrvatska više niti nema toliko stanovnika koliko bi se nakotilo novih branitelja u tom novom ratu.

HO
horton
23:55 13.10.2020.

Branitelji su zadržali oružje ako dođe do novog rata? Znači li to da ne vjeruju hrvatskoj državi i HV-u kojima bi mogli predati to oružje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije