Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak teret

Trećemajske teglenice iz Rijeke plove za Kolumbiju

riječka luka
Nel Pavletić/PIXSELL
09.09.2013.
u 16:38

Riječ je o najvećem teretu koji je na ovaj način ukrcan u riječkoj Luci u brod

Na brod HHL Richard Bay njemačke kompanije Hansa Heavy Lift vezan uz Bečku obalu u riječkoj Luci ukrcana je u ponedjeljak prva od dviju teglenice izgrađenih u 3.maju za švedsku kompaniju Wisby Tankers AB. Teglenice su teške po 630 tona, dužine su 60 i širine 16 metara, visoke 7,6 metara.

Složena operacija ukrcaja obavljana je dvjema brodskim dizalicama nosivosti od 700 tona svaka. Riječ je, kazao je Danko Crnčević iz pomorske agencije Liburnija, specijalizirane za organizaciju pomorskog prijevoza teških i specijalnih tereta, o najtežem teretu koji je na ovaj način ukrcan u riječkoj Luci u brod. Teglenice su naručitelju predane potkraj kolovoza i prve su iz serije riječnih teglenica nosivosti 2450 tona namijenjenih prijevozu nafte i asfalta.

Njihova posebnost su izolirani tankovi tereta koji mogu primiti asfalt ugrijan na temperaturu od 180 stupnjeva C. Brodom iz Rijeke teglenice plove u Kolumbiju gdje ih čeka posao, plovit će s teretom rijekom Magdalenom od njezina ušća do rafinerije uzvodno, u unutrašnjosti Kolumbije. Iz Liburnije najavljuju da će još dvije teglenice, kad budu izgrađene, biti otpremljene iz riječke luke \"klasičnim \" brodom dok će preostalih 14 teglenica biti otpremljeno iz Rijeke specijalnim brodovima koji će ukrcati svaki po sedam teglenica.

>>Nova investicija riječke Luke vrijedna je 40 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije