Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA POPUŠTANJA

Treća županija objavila da će dio učenika imati nastavu online do 31. siječnja

Sve srednje škole Zagreba prelaze na online nastavu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
11.01.2021.
u 20:02

Vjerujem da je to dobra i ispravna odluka nakon situacije u Sisačko-moslovačkoj županiji, ali i nakon blagdana kada smo imali veliku cirkulaciju ljudi, ističe Dino Kozlevac.

U svim srednjim školama te u višim razredima osnovnih škola u Istarskoj županiji, nastava će se od 18. do 31. siječnja održavati na daljinu dok će se nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi, od prvog do četvrtog razreda odvijati u školi, odlučio je istarski stožer civilne zaštite.  

Naime, Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. do 31. siječnja temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji tijekom posljednjih mjesec dana.

Osim toga, kako se navodi u priopćenju za javnost, kod donošenja te odluke u obzir se uzela povećana mobilnost građana i sa time povećani broj ostvarenih kontakata u tom razdoblju uz pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije i njihovih osnivača Istarske županije, gradova Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Labina i Pazina.

"Vjerujem da je to dobra i ispravna odluka nakon situacije u Sisačko-moslovačkoj županiji, ali i nakon blagdana kada smo imali veliku cirkulaciju ljudi. Pri kraju mjeseca ponovno ćemo analizirati stanje i donijeti novu odluku u vezi sa školskom nastavom" - poručio je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ranije današnjeg dana su Primorsko-goranska županija, kao i Varaždinska županije objavile kako će nastava biti online za sve osim za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije