Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Trebamo gledati rezultate cjelokupne turističke sezone'

Odgovarajući na pitanje novinara o rastu broja kreveta u privatnom smještaju, te može li država to na neki način regulirati, Cappelli je iznio podatak da je u obiteljskom smještaju u turizmu u posljednje tri godine broj novih kreveta porastao za 127 tisuća
11. srpnja 2019. u 11:37 4 komentara 614 prikaza
Gari Cappelli
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli poručio je u četvrtak da se u kontekstu priča o "srpanskoj rupi" i podbačaju sezone trebaju gledati rezultati cjelokupne turističke sezone.

Predstavnici Koordinacije ugostitelja Hrvatske predali u Banskim dvorima svoje zahtjeve Vladi ZAHTJEVI Ugostitelji traže niži PDV i kupone za povremene poslove

Na konstataciju novinara o sve većoj srpanjskoj rupi u turizmu i podbačaju sezone, Cappelli je odgovorio da će se kao i uvijek do sada gledati cjelokupna sezona.

"Mislim da se moramo vratiti na neke realnosti koje su bile u 2016.", poručio je Cappelli uoči sjednice Vlade.

Turizam SPUŠTAJU CIJENE Teža turistička sezona: Na Jadranu sniženja do 20 posto

Odgovarajući pak na pitanje novinara o rastu broja kreveta u privatnom smještaju, te može li država to na neki način regulirati, Cappelli je iznio podatak da je u obiteljskom smještaju u turizmu u posljednje tri godine broj novih kreveta porastao za 127 tisuća, poručivši da se to definitivno "ne može apsorbirati".

Složio se s konstatacijom da to nije normalno, no kazavši da je to stvar lokalne samouprave koja donosi urbanističke planove.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • franjo:

    Treba gledati rezultate cijele sezone. Ako je turista duplo manje nego prošle godine a cijene duplo veće dobit je ista. Tako naši meštri računaju i razmišljaju.

  • realisticki:

    Sa statistikom se može manipulirati prema ličnom nahođenju. Cappeli je majstor u takvim radnjama. Zašto se vračati na 2016. ? U jesen prošle 2018. je strani tisak pisao o padu turizma u Hrvatskoj od 20% , u odnosu na 2017.

  • PrimoracRi:

    Vlagasti ministar na teranu. Koja sezona.koma . Mulja lik kao Bračanin. Hvalite me usta moja.