Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gari Cappelli:

'Trebamo gledati rezultate cjelokupne turističke sezone'

Gari Cappelli
Nel Pavletic/PIXSELL
11.07.2019.
u 11:37

Odgovarajući na pitanje novinara o rastu broja kreveta u privatnom smještaju, te može li država to na neki način regulirati, Cappelli je iznio podatak da je u obiteljskom smještaju u turizmu u posljednje tri godine broj novih kreveta porastao za 127 tisuća

Ministar turizma Gari Cappelli poručio je u četvrtak da se u kontekstu priča o "srpanskoj rupi" i podbačaju sezone trebaju gledati rezultati cjelokupne turističke sezone.

Na konstataciju novinara o sve većoj srpanjskoj rupi u turizmu i podbačaju sezone, Cappelli je odgovorio da će se kao i uvijek do sada gledati cjelokupna sezona.

"Mislim da se moramo vratiti na neke realnosti koje su bile u 2016.", poručio je Cappelli uoči sjednice Vlade.

Odgovarajući pak na pitanje novinara o rastu broja kreveta u privatnom smještaju, te može li država to na neki način regulirati, Cappelli je iznio podatak da je u obiteljskom smještaju u turizmu u posljednje tri godine broj novih kreveta porastao za 127 tisuća, poručivši da se to definitivno "ne može apsorbirati".

Složio se s konstatacijom da to nije normalno, no kazavši da je to stvar lokalne samouprave koja donosi urbanističke planove.

Ključne riječi

Komentara 4

RE
realisticki
13:58 11.07.2019.

Sa statistikom se može manipulirati prema ličnom nahođenju. Cappeli je majstor u takvim radnjama. Zašto se vračati na 2016. ? U jesen prošle 2018. je strani tisak pisao o padu turizma u Hrvatskoj od 20% , u odnosu na 2017.

FR
franjo
18:26 15.07.2019.

Treba gledati rezultate cijele sezone. Ako je turista duplo manje nego prošle godine a cijene duplo veće dobit je ista. Tako naši meštri računaju i razmišljaju.

JE
Jednakost
17:44 11.07.2019.

Najgore bi bilo zabraniti ljudima da grade kuce i apartmane i time privilegirati one koji vec imaju apartmane i koji nisu placali porez vec 50 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije