Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seksualno mučenje

Zagrepčanin, ujedno i zaposlenik u Europskom parlamentu, sodomizirao svoja dva psa

pas
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/Pixsell
24.04.2017.
u 20:50

Psi su ukočeni i slabo prate zbivanja oko sebe. U dodiru s nepoznatim osobama uzmiču bez interesa za interakciju

Bio je miran, povučen, susjedi su ga opisivali kao sramežljivog. Zagrepčanin I. I. (41), ujedno i zaposlenik u Europskom parlamentu, za pasminu Rhodesian Ridgeback zainteresirao se još početkom dvijetisućitih godina, na jednoj međunarodnoj izložbi pasa. Ubrzo je kupio svog prvog psa s kojim je godinama sudjelovao na izložbama i postizao dobre rezultate. Idućih godina nabavio je još nekoliko pasa iste pasmine, a 2009. je, kako se sumnjiči, sa svojim psima počeo seksualno općiti. S njima je, kako je opisao u jednom od brojnih mailova koje je razmjenjivao, pokušavao ostvariti sado-mazo odnos.

Stan u centru Zagreba

Taj 41-godišnjak upravo je zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoje ljubimce, konkretno dva psa, mužjaka i ženku, uhićen još u rujnu 2015. godine, a nedavno je protiv njega zbog mučenja životinja i potvrđena optužnica te bi mu uskoro trebalo početi suđenje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Tužiteljstvo je od suda tražilo da ga osudi na godinu dana zatvora.

Optužnicom mu se na teret stavlja da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima radi zadovoljavanja spolnog nagona, a uz to je svojim psima nanosio bol i patnju. Životinjama je tako nanio trajne ozljede tijela usput ih izlažući strahu, a među ostalim, znao im je i po nekoliko dana ne davati hranu i vodu kako bi kod njih proizveo umjetne reflekse zbog kojih bi psi onda dopuštali da budu fizički maltretirani. Nakon što bi seksualno općio sa psima koji su bili u takvom stanju, za nagradu bi im dao vodu i hranu. Pojednostavnjeno rečeno, psi su morali birati između toga da budu seksualno maltretirani ili da umru od gladi i dehidracije.

Za nastrane radnje koje je I. I. radio policija je saznala slučajno, i to nakon što su u srpnju 2015. godine krenuli s akcijom otkrivanja pedofila. U jednom trenutku su otkrili e-mail adresu putem koje su se razmjenjivale poruke u kojima su bile i fotografije na kojima su se vidjele odrasle osobe kako seksualno opće sa psima. E-mail adresa je bila registrirana na tvrtku koja se bavi grafičkim dizajnom, a čije se sjedište nalazilo u zagrebačkoj Knežiji. Vlasnik tvrtke bio je I. I., a kada je policija saznala njegov identitet, ubrzo su pretražili i prostorije tvrtke u Knežiji i njegova stana u užem centru Zagreba. U stanu su pronašli čak 111 DVD-a i CD-a na kojima su se nalazile sporne fotografije, a u prostorijama tvrtke dva psa koja je I. I. zlostavljao.

Reagiraju uplašeno

– Psi su ukočeni i slabo prate zbivanja oko sebe. U dodiru s nepoznatim osobama lagano uzmiču i ne pokazuju interes za interakciju, dok pri nešto grubljem kontaktu reagiraju uplašeno i spuštaju se prema podu, što je suprotno od uobičajenog ponašanja. Može se zaključiti da su u konstantnom strahu – riječi su kojima je vještakinja opisala stanje u kojim su psi bili nakon što su pronađeni, a koji su ubrzo zbrinuti u skloništu u Dumovcu. I. I. se na prvom ispitivanju branio šutnjom, dok je na drugom tvrdio kako se “stanje pasa pogoršalo od kada su u skloništu za životinje”.

>> Nasilnik koji je udario psa i njegovu vlasnicu i kazneno je prijavljen

>> Smetali mu psi, iz kuće uzeo letvu pa izudarao vlasnicu

Ključne riječi

Komentara 103

DJ
djontra
21:26 24.04.2017.

Majko Božja! Svašta sam pročitao, ali ovo je bez konkurencije najluđe dosad.

Avatar Cinco
Cinco
22:32 24.04.2017.

Pa za par godina će krenuti "parade ljubavi" na kojima će tražiti da ih razumijemo. Tko ih ne bude podržao bit će proglašen fašistom, zatucanim desničarem i sl.

SK
Skorpion
22:13 24.04.2017.

Toje sigrno neki kulturnjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije