Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao poznanicu

Smetali mu psi, iz kuće uzeo letvu pa izudarao vlasnicu

Suzana Puvača
Foto: Petra Puvača
25.03.2014.
u 09:33

Suzanu Puvača, majku vlasnice dvaju pasa mješanaca, na Naserovu je trgu napao susjed Josip Ježić. Policija je potvrdila napad i protiv njega podnijela optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira

Još jedan u nizu napada na vlasnike pasa dogodio se u petak oko 18 sati u Savskome gaju na livadi Naserova trga. Ondje je 52-godišnju Suzanu Puvača napao znanac Josip Ježić jer su mu smetala njezina dva psa.

– Majka ih uvijek drži na povodcu jer se boji prigovora. Svaki dan dolazimo na livadu kao i mnogi drugi susjedi. Psi ništa nisu učinili, a susjed iz obližnje kuće vikao je na nju i psovao je. Potom je otišao kući i vratio se s letvom nakon čega je udario majku i psa Amiku koja ju je pokušala zaštititi. Uopće ne znam kako bi sve završilo da čovjeka sin nije odvukao u kuću – kaže Petra Puvača, kći napadnute, inače predsjednica Udruge za zaštitu životinja “Sedma od Devet”.

Priznao psovanje

Nije joj jasno zbog čega su ovaj put čovjeku smetali psi budući da cijeli kvart, objašnjava, pse šeće na livadi Naserova trga.

Prozvani 64-godišnjak Josip Ježić priznaje da je psovao i vikao i da Suzanu poznaje, no tvrdi da ju nije udario.
– Mogla se i sama udariti kako bi me optužila. Poznajem gospođu, viđao sam je često sa psima na livadi gdje stoji znak zabrane dovođenja pasa. Oni su po tko zna koji put ušli u moje dvorište i obavili nuždu – objašnjava Ježić.

Izuzetno ga je, kaže, iznervirala reakcija Suzane Puvače.
– Rekao sam joj da psi ne mogu ulaziti u tuđa dvorišta i obavljati nuždu i da to treba pokupiti, na što mi je odgovorila da nije njezin problem što nismo popravili rupu u ogradi – kaže Ježić.
Iz policije su nam potvrdili da se napad dogodio.

Kazna do 100 eura

– Naši su djelatnici pozvani i podnijeli su optužni prijedlog protiv građanina godišta 1949. prema članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ne možemo komentirati izjave sudionika – potvrdila nam je glasnogovornica policije.

Prema tom članku predviđena je novčana kazna u iznosu od 25 do 100 eura ili kazna zatvora do 30 dana.
– Tražili smo da gospodina optuže za zlostavljanje životinja, što prema novom zakonu jest kazneno djelo, kad već nije bilo elemenata za napad na majku, no odbili su nas – kaže Petra Puvača.

Komentara 13

MU
muratti5
13:52 25.03.2014.

Sama situacija govori mnogo, gospoda ima pse koji inace nisu vezani nego trckaraju okolo i obavljaju nuzdu gdje stignu, a vlasnica kao obicno stoji na hrpi sa drugima setcima pasa i ne pada im napamet pokupiti ono sto je njihov pas ostavio jer se vode strasno bitne rasprave. I onda tesko bolestan i miran gospodin prigovori jer mu psi obavljaju nuzdu i dobije ovo, zavrsi u novinama jer slucajno gospoda zna jednu novinarku sramota. Gospodo ima puno vecih problema od progona obicnih ljudi koji samo stite svoje od neodgovornih vlasnika kucnih ljubimaca. Za informaciju i ja imam kucnog psa i da zivim u tom kvartu pa sam malo upucen u situaciju. Poz

Avatar fijolica
fijolica
13:49 25.03.2014.

Nisam za fizičke obračune, ali vlasnici pasa znaju biti zaista bešćutni i necivilizirani i čudom se čude što izmet njihovog psa nekome smeta (što onda psu ne daju da to obavi u njihovom stanu?). Normalno je da se taj čovjek bunio ako su njezini psi obavljali nuždu na prostoru gdje postoji znak zabrane za to. Toga se većina vlasnika pasa ne drži, pa zašto se onda oni strože ne kažnjavaju? Kao i za sve ono što njihovi psi rade po ulicama, a oni to čak ni ne pokupe! Imam sličan slučaj u zajedničkom dvorištu ispred svoga stana pa znam jako dobro kako je to. Sve smrdi (posebno po ljetnim vrućinama), uvijek moram paziti da ne ugazim u "minu" i ne prenesem je u svoj stan, ne mogu koristiti to dvorište da za lijepog vremena uživam na čistom zraku (za što bi u normalnim okolnostima to dvorište i trebalo služiti, a ne da postane pseći sanitarni čvor) - a tom vlasniku nitko ništa ne može! Dakle, taj vlasnik i njegov pas imaju veća prava nego ja (i svi drugi koji dijele to zajedničko dvorište)? Treba kazniti tog gospodina ako je zaista fizički napao ženu i psa, ali treba kažnjavati i vlasnike pasa!

MU
mudri
12:02 25.03.2014.

što je više kućnih ljubimaca to će biti više zaraznih bolesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije