Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pentagon

Transseksualci od idućeg mjeseca smiju u američku vojsku

barack obama, američka vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.06.2016.
u 14:40

Američki centar za jednakost transseksualnih osoba procjenjuje je da u američkoj vojsci služi oko 15 tisuća transseksualnih osoba

Pentagon će idućeg mjeseca ukloniti zabranu zapošljavanja otvoreno transseksualnih osoba, objavili su američki dužnosnici u subotu. Ministar obrane Ash Carter nazvao je dosadašnju regulaciju zastarjelom i štetnom za vojsku. 

Odluku, koja dolazi nakon što je tajnik američke vojske postao Eric Fanning, prva otvoreno homoseksualna osoba na vojnoj dužnosti, pozdravili su aktivisti za prava transseksualnih osoba.

Američka vojska maknula je zabranu novačenja otvoreno homoseksualnih osoba 2011. godine. Ukidanje nove zabrane zahtijevat će od svih grana američke vojske nove mjere u području regrutiranja, smještaja i uniformi za transseksualne osobe, izjavio je za američke medije dužnosnik vojske. 

Američki centar za jednakost transseksualnih osoba procjenjuje je da u američkoj vojsci služi oko 15 tisuća transseksualnih osoba

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:56 25.06.2016.

bolesno.to je dok nedode tramp

DU
Deleted user
17:10 25.06.2016.

Za naciju ratnih zločinaca i sociopata ovo je normalna vijest. Ono što nas treba zabrinuti je nametanje njihovih standarda ostalima, poglavito nama.

OB
ObrenM
18:50 25.06.2016.

Dodatni trosak za americku vojsku.Uz standarnu opremu dijeliti ce im i vazelin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije