Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Posušju

Hercegovina zavijena u crno: Osmero mladih preminulo od posljedica gušenja plinom

Posušje
Foto: Tomislav Miličević/Pixsell
1/4
01.01.2021.
u 14:23

Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića, svi imaju oko 20 godina.

Na Tribistovu, u općini Posušje u BiH, dogodila se nezapamćena tragedija. Prema saznanjima Večernjeg lista BiH osmero mladih preminulo je od posljedica gušenja plinom.

Riječ je o četiri djevojke i četiri mladića, svi imaju oko 20 godina, a do nesreće je došlo uslijed problema s agregatom u vikendici u kojoj su čekali Novu 2021.

Cijeli posuški kraj i Hercegovina zavijeni su u crno. U povodu nezapamćene tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih iz Općine Posušje uputili su najiskrenije izraze sućuti.

- Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad - navode iz Općine Posušje.

Foto: Vecernji.ba

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović oglasio se u povodu nezapamćene tragedije koja je pogodila Posušje.

- Duboko pogođeni velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osam mladih osoba u Posušju izražavam sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića. Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za cijelu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj. Počivali u miru Božjem - stoji u izrazima sućuti dr. Dragana Čovića.

O tragediji u općini Posušje na Twitteru se oglasio i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Potresen tragedijom u Općini Posušje, gdje je osmero mladih noćas izgubilo život od posljedica gušenja plinom, izražavam sućut obiteljima i bližnjima. U telefonskom razgovoru s načelnikom Begićem iskazao sam žaljenje zbog ove tragedije koja je zavila Posušje u crno", napisao je Radman na Twitteru.

Načelnik općine Posušje Ante Begić šokiran je tragedijom. 

- Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno - kazao je Begić za Vecernji.ba.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti Zdenku Ćosiću, predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke, načelniku Posušja Anti Begiću te obiteljima preminulih nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja u kojoj je od posljedica gušenja plinom izgubljeno osam mladih života.

"S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja.

U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje nastradalih, molim Vas da uime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda primite izraze iskrene sućuti."

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

- Neka danas usmjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljenje. Pokoj vječni daruj im Gospodine - poruka je HŠK Posušje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije