Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Tradicionalni božićni ručak - najljepši dan u godini za sve napuštene pse

Iz azila u Nemetinu stiže poziv, napetost 180 pasa koji željno iščekuje Osječanke i Osječane da im 26. donesu Božić u azil tolika je da jedva spavaju
23. prosinca 2018. u 19:28 3 komentara 744 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/5

Iz osječkog azila u Nemetinu stiže poruka i poziv udruge Pobjede, zovu vas da 26. prosinca dođete u njihov azil i donesete veselje za 180 četveronožnih stanovnika.

– Tradicionalni božićni ručak za pse u azilu i ove godine ima ambiciju prerasti u najljepši dan u godini za sve napuštene pse. Azil je okićen, sjaji ne samo kuglicama i nakitom, nego i nadom koja je prisutna iza svake kućice, visi sa svakog povodca i ogrlice, napetost 180 kerovaca koja željno iščekuje Osječanke i Osječane da im 26. donesu Božić u azil tolika je da jedva spavaju. Obećan im je najbogatiji ručak u godini i obećane su im šetnje. Sasvim dovoljno da njihova sreća ovih dana ne poznaje granice – piše u pozivu volonterki i volontera.

 | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

U srijedu, 26. prosinca, azil širom otvara kapiju već u 10 sati, dočekat će vas kuhanim vinom i čajem. I psi će spremno čekati, a šetati se možete do 13 sati, kad im je ručak. Mole da ponesete koju konzervicu ili ostatke svojih blagdanskih trpeza. Nakon što ih nahranite, volonterke azila počastit će vas veganskom sarmom. Ako budete raspoloženi, a psi će sigurno biti, možete u još jednu šetnju. Uz konzerve, pod azilski bor možete donijeti i neki drugi poklon, a najviše im treba povodaca za šetnju.

– Bit će to onaj dan o kojemu se još dugo priča, a najviše će se o njemu pričati u azilu. I to ne o tome tko je s kim došao, što je obukao, što je donio, već o tome kako ljubav stvarno ne poznaje granice. Kad je na jednom mjestu ima toliko puno, ona pomakne ograde azila pa sloboda, ponos, inat i ljubav ne stanuju više samo u knjigama ili pjesmama nego u Nemetinskoj 171a, otkud dalje kola čitavim našim gradom –  kažu volonteri.

Humanost na djelu Božićni ručak za pse u azilu Krik iz Šapice Zatvaramo sklonište za pse jer nemamo hrane Psi i mačke na čekanju Azil za životinje gradi se tri godine, potrošeno je 1,8 milijuna, a još ne radi
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
  • crolega2:

    Govno jedno ako nemaš šta pametnije reći onda bolje začepi tu gubicu!

  • senior:

    Kaj ste psetoljupci zaboravili da za BOŽIĆ morate nešto pripremiti i za štakore i miševe i oni vas čekaju kao i psi.