Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zatvaramo sklonište za pse jer nemamo hrane

Udruga koja azil za napuštene životinje ima u Donjoj Bistri već je tri mjeseca bez prihoda
12. ožujka 2018. u 08:22 4 komentara 1278 prikaza

Udruzi za zaštitu životinja Šapica, koja se brine o napuštenim životinjama iz Zaprešića i okolice u azilu smještenom u Donjoj Bistri, prijeti zatvaranje. Objavili su apel na svojoj Facebook stranici napominjući da će morati prestati raditi zbog teške financijske situacije u kojoj su se našli. Do kraja prošle godine imali su potpisan ugovor s Gradom Zaprešićem, no sad su tri mjeseca bez prihoda.

Osobna iskaznica nešto ne funkcionira Birokratski apsurd: Obavezno ovo morate znati ako mijenjate osobnu iskaznicu!

– Ugovor ove godine nije produljen, a prema novom Zakonu o zaštiti životinja, lokalne samouprave moraju podnositi troškove zbrinjavanja pasa u skloništu. Obratili smo se Zagrebačkoj županiji i županu, Gradu Zaprešiću, općinama Pušća, Marija Gorica, Brdovec, Bistra i Jakovlje jer se brinemo o psima s tih područja – kaže predsjednica udruge Šapica Alexandra Ivanov dodajući da su kontaktirali i Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo uprave, no odgovor ni od koga još nisu dobili. Traže što prije rješavanje situacije jer je hrane za 108 pasa ostalo za jedva tjedan dana. 

čitatelj iznio problem 'Moj mali penis uništio mi je život' horoskop koji ste vi? Ovo su najpohlepniji znakovi horoskopa NASA-in plan Asteroid Bennu može pogoditi Zemlju, gađat ćemo ga nuklearkom?
Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • Deleted user:

    Svaki vlasnik kućnog ljubimca neka da prilog. I riješen problem. Jer tko ima veće znanje, razumijevanje i srce od vlasnika kućnih ljubimaca? Samo oni...neki...povremeno izbace pse i mačke na ulicu, pa ostave drugima na brigu.

  • Aedes2017:

    organizirajte uplate preko mobitela..odmah utiskujem 3x ..za 2 kg briketa.Napravite to.

  • bazinga:

    skupiš hrpu pasa ,napraviš udrugu i onda ucjenjujš ljude oko sebe da ti daju lovu za tvoju zaj..banciju