Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krik iz Šapice

Zatvaramo sklonište za pse jer nemamo hrane

12.03.2018.
u 08:22

Udruga koja azil za napuštene životinje ima u Donjoj Bistri već je tri mjeseca bez prihoda

Udruzi za zaštitu životinja Šapica, koja se brine o napuštenim životinjama iz Zaprešića i okolice u azilu smještenom u Donjoj Bistri, prijeti zatvaranje. Objavili su apel na svojoj Facebook stranici napominjući da će morati prestati raditi zbog teške financijske situacije u kojoj su se našli. Do kraja prošle godine imali su potpisan ugovor s Gradom Zaprešićem, no sad su tri mjeseca bez prihoda.

– Ugovor ove godine nije produljen, a prema novom Zakonu o zaštiti životinja, lokalne samouprave moraju podnositi troškove zbrinjavanja pasa u skloništu. Obratili smo se Zagrebačkoj županiji i županu, Gradu Zaprešiću, općinama Pušća, Marija Gorica, Brdovec, Bistra i Jakovlje jer se brinemo o psima s tih područja – kaže predsjednica udruge Šapica Alexandra Ivanov dodajući da su kontaktirali i Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo uprave, no odgovor ni od koga još nisu dobili. Traže što prije rješavanje situacije jer je hrane za 108 pasa ostalo za jedva tjedan dana. 

Komentara 4

DU
Deleted user
19:43 13.03.2018.

Svaki vlasnik kućnog ljubimca neka da prilog. I riješen problem. Jer tko ima veće znanje, razumijevanje i srce od vlasnika kućnih ljubimaca? Samo oni...neki...povremeno izbace pse i mačke na ulicu, pa ostave drugima na brigu.

AE
Aedes2017
09:14 12.03.2018.

organizirajte uplate preko mobitela..odmah utiskujem 3x ..za 2 kg briketa.Napravite to.

BA
bazinga
08:29 15.03.2018.

skupiš hrpu pasa ,napraviš udrugu i onda ucjenjujš ljude oko sebe da ti daju lovu za tvoju zaj..banciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije