Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pretukao ga pred djevojkom i sada mu mora platiti odštetu

Sud smatra da se tužitelj, u situaciji kada ga je tuženik – koji je inače i fizički jači s obzirom na to da je trenirao boks – istukao pred djevojkom, zaista osjećao osramoćen pred njom
04. prosinca 2018. u 13:57 4 komentara 1175 prikaza
policajac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Da je pravda možda spora, ali dosljedna, na svojoj je koži osjetio Karlovčanin koji će po odluci karlovačkog Općinskog suda svojoj žrtvi koju je pretukao 2013. godine morati isplatiti 5700 kuna odštete.

Branimir Čolaković Ponovljeno suđenje Kažnjen s 2000 kuna: 'Razočaran sam presudom, nastavit ću pjevati bećarce'

Odluka je za sada nepravomoćna, no donesena je na temelju već pravomoćne odluke karlovačkog Prekršajnog suda. Naime, Karlovčanin je svoju žrtvu napao u jednom poslovnom prostoru u središtu Karlovca, u Radićevoj ulici. Ključno je u svemu to što se napad dogodio pred očima njegove djevojke, što je posebno povrijedilo žrtvu napada. 

– Prišao mu je s leđa, rukama ga uhvatio oko vrata, stegnuo ga, potom srušio na tlo te ga tamo izudarao po tijelu i ozlijedio – opisan je napad u sudskoj presudi na temelju koje je napadač već osuđen na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira. Upravo taj opis i tijek događaja ponovio je dečko koji je dobio batine u privatnoj tužbi protiv napadača u kojoj navodi da mu je ''povrijeđeno pravo osobnosti i to pravo na dostojanstvo jer je od  tuženika pretučen pred drugim osobama i tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom, zbog čega je osjećao poniženje i sram'', dio je tužbe zbog koje je tražio odštetu od napadača. Tuženik nije podnio odgovor na tužbu, pa se sud rukovodio činjenicama u prekršajnom postupku.

Branimir Čolaković Suđenje zbog bećarca Policajka na sudu poručila 'bećaru': Vi ste svoje otpjevali

Sud smatra da se tužitelj, u situaciji kada ga je tuženik – koji je inače i fizički jači s obzirom na to da je trenirao boks – istukao pred djevojkom, zaista osjećao osramoćen pred njom jer nije mogao obraniti ni sebe, a niti nju, te bi takva situacija kod svake mlađe muške osobe nedvojbeno izazvala osjećaj srama, poniženja i manje vrijednosti, pa tako i kod tužitelja, a čemu je još svakako pridonijela okolnost da je i pred drugim osobama s obzirom na vidljive fizičke ozljede, a nosio je Schanzov ovratnik, morao objašnjavati što mu se dogodilo i zasigurno nije ugodno pred drugima reći da je dobio batina u prisustvu djevojke. Ovaj sud smatra da je tužitelju štetnom radnjom tuženika povrijeđeno pravo na dostojanstvo – navedeno je u objašnjenju presude Općinskog suda u Karlovcu.

Pogledajte video: Otac preko kamere gledao kćer kako spava, šokiralo ga ono što je vidio pokraj krevetića

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Kvrgava Klada:

  Da ga je pretukao nagdje na osami, gdje bi bila samo njih dvojica, premlaćivanje bi bilo u redu???

 • Avatar rijetko kulturan
  rijetko kulturan:

  Marvu najviše boli kada opleteš po džepu. Bravo mali!

 • Starotopoljanin:

  Malo je dubre dobilo,sta je pet tisuca kuna.trebao je odsjediti koji mjesec u pr....ni.