Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretrpio strah i bolove

Policajac tužio državu i dobio odštetu jer ga je nasilnik davio na intervenciji

policajac
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
21.12.2018.
u 10:27

Zadobio je bolove u vratu i pretrpio strah 'jakog intenziteta', a u tužbi je naveo i da su mu trebali njega i tuđa pomoć

Republika Hrvatska mora policajcu platiti 5660 kuna naknade zbog ozljede na radu, nepravomoćna je presuda Općinskog suda u Koprivnici. Policijski službenik je prije četiri godine na intervenciji napadnut - osoba koja je narušavala javni red i mir počela ga je daviti.

Zadobio je bolove u vratu i pretrpio strah "jakog intenziteta", a u tužbi je naveo i da su mu trebali njega i tuđa pomoć. Nakon intervencije pružena mu je liječnička pomoć, a u više navrata zatražio je i pomoć psihologa i psihijatra koji su utvrdili da je pretrpio jaki stres koji je prouzročio uznemirenost, napetost, tjeskobu, pojačanu nervozu, poteškoće sa spavanjem i slično.

Povisio mu se i krvni tlak. Za vrijeme bolovanja, kako je rekao, nije mogao raditi teže fizičke poslove kao što su priprema ogrjevnog drva, te hranjenje krava i ovaca. Zastupnik države na suđenju je zauzeo stav da su policijski službenici često izloženi istim ili sličnim situacijama i da je policajac osposobljen za svladavanje osoba koje pružaju otpor i za fizičke kontakte, pa se u tom konkretnom slučaju ne može govoriti o strahu prilikom obavljanja redovnog posla.

Sud je, međutim, ocijenio da to što je tužitelj po zanimanju policijski službenik koji je ozlijeđen prilikom obavljanja policijskih poslova na uspostavi javnog reda i mira ne isključuje, niti ne umanjuje, njegovo pravo na naknadu štete zbog povrede prava osobnosti. Policajac je, inače, u tužbi tražio 14.000 kuna, no sud mu je odobrio 5660 kuna.

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

Ključne riječi

Komentara 5

PH
Petarstijena-HR
11:29 21.12.2018.

Vjerojatno sudac sa diplomom iz BiH, Srbije, Crne Gore ili iz druge noćne smjene što su štancali pravni fakulteti u RH!!!!!!!!!!!!!! Sramota, i dokaz nestručnosti i neprofesionalnosti sudstva! Bez EU pomoći i protektorata nad pravosuđem-nema se što više pričati o sudstvu!!!!!!!!!!!

PH
Petarstijena-HR
11:30 21.12.2018.

Javnost i građani RH traže protektorat nad EU nad hrvatskim pravosuđem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pravosuđe je u totalnom rasulu!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Moodleen
Moodleen
18:48 21.12.2018.

E, sad bi još trebal tužiti Europu, jer je Hrvatska u Europi, pa potom Svijet jer je Europa u Svijetu... a mi zaposlili Marsovca. Kaj bi tek bilo da je njemu neko zapjeval bečarac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije