Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potražnja nikad veća

Totalna pomama za rashladnim uređajima: 'Na policama na kraju dana ostane jedan, serviseri padaju s nogu'

klima
Damir Spehar/PIXSELL
28.06.2021.
u 10:05

Što se tiče klima-servisera u Osijeku, njih ćete teško dočekati prije jeseni ako ste se tek sada sjetili da vam trebaju

Potražnja za rashladnim uređajima tolika je da na policama gotovo ne ostane nijedan ili samo jedan ventilator na kraju radnog dana trgovine, kako je to bilo primjerice u Pevexu, gdje nam kažu da je "ludnica" za klimama, ventilatorima i bazenima. No, kupci se ne moraju brinuti, police su ponovno pune ventilatora.

Kako se roba rasproda, svakodnevno se police ponovno pune, a artikli dolaze iz centralnog skladišta u Zagrebu. Doznali smo kako u ponudi imaju razne modele, kupci mogu birati kakve žele, pet vrsta ih je, stropni, stojeći, stolni, manji… Bazena ima, ima i onih s pumpom i dovoljno velikih da se u njima brčka cijela obitelj, ali i susjedi, jer je "zvizdan upalio" toliko da od njega gotovo da i nema nigdje spasa. Cijena im je 1100 kuna, iako bi u ovakvim situacijama kupci platili i višestruko.

U Pevexu, kažu za Glas Slavonije, dobro stoje i s klima-uređajima. Doduše, trenutačno nemaju "onih njihovih" po 2000 kuna, ali bit će i njih, kao i onih drugih proizvođača. Pevex nudi i ugradnju za 1250 kuna, ali na red se mora pričekati i do dva tjedna, što je sasvim razumljivo zbog tolike navale.

Što se tiče klima-servisera u Osijeku, njih ćete teško dočekati prije jeseni ako ste se tek sada sjetili da vam trebaju. Majstori su "rastrgani" od posla i rade u najtežim meteouvjetima, gotovo razapeti na vrelim fasadama dok montiraju ili servisiraju vanjske jedinice.  Inače, na tržištu se nalazi obilje različitih klima-uređaja s različitim cijenama, dizajnom i mogućnostima. Najbolje je savjet potražiti od instalatera klima-uređaja, oni će vam preporučiti model. Preslabi uređaji slabo će rashladiti stanove, a potrošit će mnogo energije uzalud. Klima-uređaji koji se redovito ne održavaju slabije rade, a troše više struje.

Video: Evo kako rashladiti automobil tijekom ljetnih vrućina

Komentara 5

MI
Mislav28
10:22 28.06.2021.

Kakva klima da daš 500 kuna dodatno po mjesecu za struju , stropni ventilatori su najbolji , troše malo struje oko 50 wati kao pola žarulje da svijetli ,a rashladi sobu bolje od stojećih ventilatora. Kad počme slabije vrtit zaa oko 5-10 godina , promjenit kondenzator na njemu koji košta oko 10 kuna i opet radi kao prije.

SI
sisavac
10:17 28.06.2021.

ja bih sad digao cijenu struje za 20%...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije