Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Weekend Media Festival

Tomo Ricov: Nisam niti u najluđem scenariju mislio da će festival biti ovako uspješan

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/10
24.09.2021.
u 10:08

- Program je bogat, imamo pet dvorana s programima koji idu paralelno. Sva područja smo pokrili, a prvi panel o Influencerima bi mogao privući veliku pozornost, kaže direktor festivala Tomo Ricov

U Rovinju se održava 14. Weekend Media Festival, a i ove godine okupili su se mnogi komunikolozi i novinari iz Hrvatske i susjednih zemalja. 

- Program je bogat, imamo pet dvorana s programima koji idu paralelno. Sva područja smo pokrili, a prvi panel o Influencerima bi mogao privući veliku pozornost. Zanima nas kako funkcioniraju kao poslovni ljudi, a mnogi ih doživljavaju kao osobe koje bez veze zarađuju za život. A iza svega stoji pravi rad. Vjerujem i kako će zanimljiv biti panel o hrani i medijima. Istaknuo bih i predavanje o pandemiji pametnih telefona. I sportski panel bi trebao biti sjajan. Goran Bogdan će pričati o tome treba li glumac danas biti celebrity - najavio je Tomo Ricov, direktor festivala.

 

Slogan festivala, Živio život, također je zanimljiv.

- Ta pandemijska godina učinila je to da nećemo spominjati koronavirus na niti jednom predavanju. Moramo se okrenuti budućnosti tako da slavimo život.

Koliko se medijska scena promijenila u posljednjih godina?

- Pa ona se zapravo stalno mijenja. Uvijek imam višak tema koje moram odbacivati. No, niti jedan tradicionalan medij nije umro tijekom korone već je pronašao svoju publiku. Svake godine govorimo da ipak stvari sve više idu prema mobileu iako tradicionalna publika uvijek ostaje.

Koja je tajna uspjeha Festivala?

- Nisam niti u najluđem scenariju mislio da će festival biti ovako uspješan. A tajna je u neformalnom druženju ljudi u ovom ugodnom ambijentu. Osjećaju se dobro i nadahnuto ovdje, a naravno da se ugovore i mnogi poslovi. I to je idealna kombinacija - zaključio je Ricov.

24.09.2021.., Rovinj - Live Vecernji TV na WMF. Gost Tomo Ricov. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Otvorenje Weekend Media Festivala definitivno je opravdalo moto pod kojim se ove godine održava najveći komunikacijski festival u regiji - Živio život. Nakon jednogodišnje stanke zbog koronavirusa WMF je otvoren uz ritmove Studija 54 te najvećih hitova Novih Fosila u izvedbi Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca te Marinka Colnaga u sklopu programa Diskoteka by Styria Open Air Stage.

- S veseljem možemo reći da je konačno počeo Weekend u koji smo uložili jako puno truda, energije, vremena, kako bi on ove godine bio najbolji do sada. Iza nas je više nego izazovna i zahtjevna godina i ovim Weekendom smo željeli poslati snažnu poruku kakvu nosi naš slogan “Živio život”! U Rovinj nam stiže preko 100 predavača i panelista od kojih svatko donosi neku zanimljivu temu i svoje iskustvo iz različitih segmenata poslovanja, društvenih polja i pojava, kao što su Pete Radovich, nagrađivani sportski producent, Ivan Burazin iz Infobipa, Goran Bogdan, Ivica Kostelić, zatim Jelena Veljača, Zoran Šprajc, Julijana Matanović, Mate Janković, Boris Jokić i mnogi drugi… - rekao je nakon otvaranja Tomo Ricov, direktor festivala koji se po 14. put održava u Rovinju i gdje su stigli vodeći medijski, marketinški i komunikacijski stručnjaci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije