Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remetinec

Tomislav Tolušić izašao iz istražnog zatvora

Zagreb: Tomislav Tolušić izašao iz zatvora u Remetincu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
29.07.2022.
u 16:48

Njega i Ferenca europski istražitelji terete da su izvukli 2,9 milijuna kuna, a još 1,5 milijuna su pokušali.

Tomislav Tolušić izašao je danas iz istražnog zatvora u Remetincu. Istražni zatvor, kao i Željku Ferencu, određen mu je 8. srpnja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Europski tužitelji, koje u Hrvatskoj vodi Tamara Laptoš, detaljno su objasnili za što terete Tolušića i zaposlenika Ministarstva poljoprivrede Željka Ferenca, koji mu je pomogao lažirati dokumentaciju kako bi nezakonito izvukli europske milijune. Točnije, 2,9 milijuna kuna su uspjeli izvući, a još 1,5 milijuna su pokušali, piše 24sata.

Novac je dobio za vinariju, dok je 1,5 milijuna kuna pokušao izvući "nestajućim vinogradom". Odnosno, uz pomoć Ferenca, prijavio se i lažirao dokumentaciju da nema zasađen vinograd jer se javio na natječaj na kojemu mogu proći samo novi zasadi. On je u to doba, u lipnju prošle godine, već imao posađenu lozu.

 

Tužitelji tvrde da je lažirao i drugu dokumentaciju. Ali kad nije prošao na natječaju, onda je počupao već posađeno i uz pomoć Ferenca, koji je pisao Ministarstvu poljoprivrede, napravio novi elaborat kako bi dobio novac. 

Video - Tolušićevo vino zove se Anđeo s greškom, možete ga kušati za 125 kuna

Komentara 4

Avatar boros
boros
17:20 29.07.2022.

...hoče li dobiti poticaj za boravak u zatvoru,jbt?

DU
Deleted user
21:20 29.07.2022.

Milan je za njih sve bio genijalac! Nije petljao sa EU nofcima! Vruča roba te EU pare!

ZJ
Zjako
17:06 29.07.2022.

I problem riješen, nitko više ništa neće pitati, kapital ostao, a ovce budu platile porez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije