Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz gospića

Karamarko o tablicama: Vlada rastače sve što je nacionalno

tomislav karamarko
Foto: HDZ
1/2
08.04.2015.
u 20:28

Ova promjena scenarija unosi nejedinstvo, zabunu, konfuziju... To nam nije potrebno, kaže Karamarko

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u Gospiću obilježavanje Oluje, odnosno odluku kako će se proslava održati u Kninu, ali i u Zagrebu.

– Pitate me da komentiram "dogovor između predsjednika Vlade i predsjednice RH da se obilježavanje Oluje održi prijepodne u Kninu, a poslijepodne u Zagrebu"? Nisam čuo da je dogovor tako definiran. Moje je mišljenje da ne bi trebalo ulaziti u takve eksperimente. Slavimo dvadeset godina najslavnije bitke iz naše teške povijesti – kad smo oslobodili našu domovinu. Ovo je zgodna prilika da pozovem sve političke strukture – Vladu, Sabor, predsjednicu RH – da svi na taj dan budemo jedinstveni. Ova promjena scenarija unosi nejedinstvo, zabunu, konfuziju... To nam nije potrebno. "Oluja" se može slaviti svuda i svi ljudi koji taj dan neće biti u Kninu, bit će u njemu sa srcem i dušom. Idemo na taj dan biti svi skupa, biti zajedno, zaboraviti na političke podjele… One nisu bitne, političke borbe vodimo svakodnevno, ali 5. kolovoz nije taj dan. To je dan sjećanja na slavne trenutke, dan sjećanja na naše žrtve – predlažem i pozivam da budemo na taj dan svi skupa u Kninu – rekao je Karamarko.

Osvrnuo se i na prijedlog novih registarskih pločica i najavio kako će podržati građansku inicijativu da se nacionalni simboli ostave na tablicama.

– Ovo što se događa je jedan logični slijed intencija koje je nametnula ova vlada – rastače se sve što je nacionalno. Relativizira se sve ono što su naša bitna obilježja! Toliko smo se veselili našoj državi i svemu onome što je simbolizira. U konačnici, zbog jedne male stvari, registarske oznake na kojoj je bio hrvatski grb – bili smo sretni kad smo je dobili. A oni to sada mijenjaju! Unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi. Stavljaju neke kockice – dobro da još nisu stavili onu zelenu kockicu koja je simbol SDP-a. Mislim da je to jako, jako loše. Govori o njihovu karakteru, senzibilitetu u odnosu na vlastiti narod, na vrijednosti koje taj narod cijeni i do kojih mu je stalo. Nije dobro – i mi ćemo biti protiv toga – kaže šef HDZ-a.

Komentirao je i najavu ministra financija Borisa Lalovca kako će deficit sigurno biti veći od pet posto.

– To se stalno događa – stalno smo u eroziji. Ništa nisu napravili! "Plan 21“je najobičnija obmana. Nije bilo pravih investicija, nema proizvodnje, gase se radna mjesta, pali smo na ispod 1,3 milijuna radnih mjesta, 11 zaposlenih zarađuje za sebe i za deset umirovljenika… To nije dobro! Ova je vlada sve promašila i vrijeme je da ode – kaže Karamarko.

>> Oluja će se slaviti i u Kninu i u Zagrebu samo 5. kolovoza

Komentara 99

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:53 08.04.2015.

Narod koji izabere korumpirane, prevarante, lopove i izdajnike nije žrtva, već stvaratelj istih.

MO
mojazemlja
20:43 08.04.2015.

Hoćemo li se voziti sa SDP-SKH tablicama na autima...

CR
crocro
22:29 08.04.2015.

Gospodine Karamarko, recite pred Hrvatskim narodom: Vratiti će mo Hrvatski grb na Hrvatske registarske tablice, odmah poslije izbora kada se fromira nova vlada, ako to ne učini današnja vlada koja ne uvažava apele većine Hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije