Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko tvrdi da će Hasanbegović imati i potporu Mosta: Znam da je iskreni antifašist i antikomunist

- Mi smo dokazani antifašisti jer našu stranku je osnovao general i čovjek koji se borio protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu - kazao je Karamarko.
11. veljače 2016. u 21:52 219 komentara 5323 prikaza
tomislav karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je ministar kulture Zlatko Hasanbegović iskreni antifašist i antikomunist i poručio da Hasanbegović nije opterećenje za Vladu i da će imati potporu Mosta.

Znam da je Hasanbegović iskreni antifašist i antikomunist - rekao je Karamarko prije početka obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Hasanbegović nije opterećenje za Vladu, jer je ta afera isfabricirana isto kao i ona s Mijom Crnojom, i imat će i potporu Mosta, kazao je Karamarko. Sadašnja opozicija, koja je bila vlast, zemlju je upropaštavala četiri godine, rekao je i zapitao nije li afera ono što se događalo u DUUDI-ju gdje je "na čudan način nestalo 16 milijardi kuna". Što je s aferom "Pismohrana" koja je bliska Zoranu Milanoviću i njegovoj rodbini, kazao je Karamarko. 

Osvrćući se na Milanovićevu izjavu kako Hasanbegović neće biti primljen nigdje u Europi upitao je gdje je to Milanović bio priman, a zadužio je Hrvatsku za sto milijardi kuna. Jedina aktivnost kojom se bavi sadašnja opozicija jest ono što je počelo s bivšim ministrom branitelja Mijom Crnojem, sada s Hasanbegovićem, kazao je i pitao tko bi trebao biti idući. Rekao je da je vidio spornu fotografiju i da nije vidio nikakav ustaški znak. - Mi se bavimo (time) što je neki mladić 1993. godine imao kapu s grbom HOS-a ili Četvrte gardijske brigade koja se taj dan postrojila na splitskoj rivi - kazao je Karamarko i dodao da nije čitao Hasanbegovićeve radove objavljene prije više od 20 godina u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta.

"Radimo na proračunu i razgovorima s investitorima, to više zanima građane"

- Hasanbegović je povjesničar, njima je nekad dozvoljeno ocijeniti onako kako to novinari ne ocjenjuju. Nemojmo se time baviti jer moramo biti jako sigurni. Nemojmo čovjeka optuživati za nešto što nije napravio - rekao je Karamarko i pozvao da se pogleda u budućnost. Podsjetio je i da je Hasanbegović u četvrtak dao izjavu u kojoj se odredio prema ustaškim zločinima. Ponovio je da je HDZ-ov i njegov, Karamarkov osobni credo da je antifašist i antikomunist.  "Mi smo dokazani antifašisti jer našu stranku je osnovao general i čovjek koji se borio protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. Ali smo i antikomunisti, jer nakon 1945. Hrvatska ulazi u boljševičku diktaturu. Zašto ne bih bio antikomunist, recite mi. Mi smo antitotalitaristi", poručio je Karamarko. 

Potpredsjednik Vlade kazao je da sada rade na proračunu i razgovorima s nekim investitorima te da to više zanima građane.   Vezano uz u četvrtak imenovane zamjenike i pomoćnike ministara, istaknuo je kako su zamjenici i pomoćnici ministara imenovani kako bi ministri mogli raditi svoj posao. Dodao je kako Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta dobro radi i surađuje i da zbog kompleksne problematike rade dugo.  Najavio je i da će se za dan dva odlučiti tko će biti novi ministar branitelja.

Na pitanje o slučaju čelnika Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, ponovio je da Lozančić ne uživa povjerenje predsjednice Republike Kolinde Geabar-Kitarović te da očekuje da će premijer Tihomir Orešković vrlo skoro donijeti svoju odluku. "Očekujem da će to vrlo skoro biti rješeno", kazao je.

>> Hasanbegović o tekstu u časopisu NDH: 'Pročitajte ga u cjelini, to nije autorski tekst'

>> 'Ustaški zločini najveće su moralno posrnuće u povijesti hrvatskoga naroda'

STRANCI U HRVATSKOJ
Claire Sangster Jokić: Kod Hrvata mi se sviđa zajedništvo, a ovdje imam bolji život nego što bih imala u Kanadi
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
 • Avatar kostolomac.jadovno
  kostolomac.jadovno:

  Je suis Hasanbegovic.

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Ministar je rekel kaj uopće nije nit trebal govorit. Uglavnom dost više bedastoća, te ustaško-partizanske priče ostavite oporbi. Vlast treba konačno krenut s poslom i konkretnim potezima za budućnost !!!

 • Avatar StudentZG
  StudentZG:

  Ovo forsiranje povijesnih tema je zaista bijedno od strane medija i oporbe. Nevjerojatno je da u slobodnoj Hrvatskoj bilo kakva kritika jugoslavenskog komunističkog pokreta rezultira medijskim linčom i optužbama za fašizam. Podupirem ukidanje financiranja uhljebničkih udruga koje su moderne verzije ... prikaži još! "opštenarodne odbrane i društvene samozaštite".