Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Karamarko nije bio suradnik Udbe, htjeli smo ga vrbovati, ali nije bio kooperativan

Danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu bivši načelnik 1. odjela Centra Službe državne sigurnosti (SDS), Božo Kovačević, kao svjedok ispitan u postupku protiv Josipa Manolića
01. rujna 2017. u 16:30 145 komentara 13847 prikaza
Tomislav Karamarko (arhivska fotografija)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tomislav Karamarko nije bio suradnik Udbe. Nije bio pod obradom, ali se s njim obavljao informativni razgovor jer je bio blizak Stipi Lozi koji je bio u visokom stupnju obrade. Htjeli smo ga vrbovati, ali nije bio kooperativan, odnosno nije nam dao informacije za koje smo znali da ih ima pa smo ga odlučili sankcionirati oduzimanjem pasoša 1984. godine - ispričao je, među ostalim, danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu bivši načelnik 1. odjela Centra Službe državne sigurnosti (SDS), Božo Kovačević, koji je kao svjedok ispitan u postupku protiv Josipa Manolića.

naslovnica DANAS U VEČERNJEM Kako ide Tomislavu Karamarku i Zoranu Milanoviću u poduzetništvu

Tužbu protiv Manolića Karamarko je podnio zbog njegovih izjava u tjedniku Nacional da je bivši predsjednik HDZ-a 80-ih radio za Udbu.

– Da je Karamarko bio naš doušnik, ja bih to svakako znao – rekao je Kovačević te zaključio kako je danas u najlakše nekoga optužiti da je radio za Udbu i to bez ikakvih dokaza. Istaknuo je i kako je postojao cijeli popis suradnika, no on nije bio poznat svima jer se radilo o strogo tajnim podacima. Popisom se kasnije, zaključio je svjedok, dosta manipuliralo, dio je objavljen u medijima, a neka su se imena i dopisivala.

– Samo Bog zna gdje je danas taj cijeli popis – zaključio je Kovačević.

Inače, Hrvatski državni arhiv sudu je dostavio opsežnu dokumentaciju vezanu uz grupnu obradu Trs, no u toj dokumentaciji se ne nalaze podaci o informativnom razgovoru obavljenom s Tomislavom Karamarkom. Bivši načelnik u SDS-u Božo Kovačević tvrdi kako su u Hrvatskom državnom arhivu napravili ‘kupus’ od dokumentacije iz službi, ali i da se u službi manipuliralo tom dokumentacijom.

– Nije sva dokumentacija predana Hrvatskom državnom arhivu. Nedostaje 3.000 dosjea – tvrdi Kovačević. 

Šeks i Manolić misija pomirenja Manolić: Kad pročitam Šeksovu knjigu i kad porazgovaramo, vidjet ćemo što će biti Tomislav Karamarko BIVŠI ŠEF HDZ-A Karamarko se pohvalio objavljenim člankom: 'Hrvatska je danas na raskrižju' Tomislav Karamarko Otkrio planove Karamarko: To je najbolji način da nastavim služiti građanima
Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Milan1:

    Bravo. Polako i mukotrpno istina izlazi na vidjelo.. TK razbija udba-u.. prvi pokrece lustraciju (p i tudjman je bjezao od nje) i suprostavlja se njihovim prljavim jugokomunistickim lazima. Pomozimo mu.. ps links, budalo napusi se kurca!!!

  • AnteizmalogZGa:

    I što će se dogoditi kad se dokaže da nije, odnosno kad sud nedvojbeno utvrdi da nije bilo suradnje UDB-e i Karamarka? Ništa. Stari mrelec ionako više ne može odgovarati ni za što. pa makar danas ubio čobvjeka, a namjera ... prikaži još! mu je uspjela. Bacio je ljagu na čovjeka , pa neka se ovaj sad izvadi ako može. Vidim, po nekolicini koji su se prijavili na portal VL, da je Karamarko za njih sto posto kriv. Više nitko ne govori onjegovim grijesima oko INE. Jugosima je bilo važno maknuti ga ...i uspjeli su. Nažalost još uvijek je jaka jugo -kom antifa . I danas se postavljaju na zadnje noge. Ali polako odumiru ....prirodnim putem!!!

  • drugPlenky:

    Tomislav optuži senilni udbaš Manolić i nikom ništa, mediji to podgrijavaju i nikom ništa, nedaj se Tomislave bagri