Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko: To je najbolji način da nastavim služiti građanima

Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske, poručio je Karamarko
12. svibnja 2017. u 16:30 67 komentara 18110 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je objavio da je poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske čiji je cilj, kako je naveo, pomoći u oblikovanju sljedećeg poglavlja u životu Hrvatske i njenih građana.

Tomislav Karamarko suđenje Barišić: Istina je, Karamarko je bio suradnik Udbe. Karamarko: Sram te bilo, tukao si ljude

Karamarko je o osnivanju takvog instituta već ranije govorio u svojim objavama na Facebooku, a sada je ideju krenuo realizirati. Za ISPH je već pokrenuta i internetska stranica, na kojoj se između ostalog nalazi i poruka predsjedatelja, to jest Karamarka.

Karamarko je u današnjoj objavi na Facebooku naveo kako je proputovao mnoge zemlje i s tamošnjim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka, tj. nevladine organizacije u Hrvatskoj. Zaključio je, kaže, da je pokretanje instituta nužno i dobro za Hrvatsku.

- Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Hrvatski institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost. Bavit ćemo se pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo - naveo je Karamarko.

Rekao je i kako će biti usredotočeni na pronalaženje rješenja za politike kojima će se poboljšati život svakoga građana, bez obzira na to gdje žive, u gradovima ili selima. 

- Želimo razvijati politike koje će svima stvarati nove prilike. Dva temeljna stupa na kojima će Institut počivati su nacionalna sigurnost i gospodarski razvoj. Aktivnosti usmjerene prema sigurnosti pomoći će u jačanju i produbljivanju veza između Hrvatske, SAD-a i EU, uz pronalaženje novih načina razvoja tih partnerstva - kaže Karamarko, zaključujući da institut zamišlja kao trajnu inicijativu od koje će koristi imati svi hrvatski građani. 

- Stranačke podjele ostavit ćemo pred vratima i sjesti zajedno za stol kako bismo razvijali ideje i svim građanima omogućili bolju budućnost - kaže Karamarko.

karamarko Opet aktivan Karamarkova putovanja – Bivši šef HDZ-a brusi ideju think-tanka po svijetu

 

Karamarko na konferenciji za medije u lipnju 2016., kada je objavio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a BIVŠI ŠEF HDZ-A Karamarko se vraća u politiku? 'Razvijam ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj' Zlatko Hasanbegović Politička avantura Hasanbegoviću je cilj oporaviti desnicu koju je uništio još Sanader
Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • ilijan:

    Tu sam!

  • covjekbezimena1:

    to je pravi političar, kad nema za njega mjesta u politici i da živi na državnim novcima, sam će smisliti radno mjesto za sebe.

  • Kolo_Tg:

    Kome Tomislave? Narod voli izdajnike, beskicmenjake i sluge nekad beca budima beograda danas brisela.