Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio planove

Karamarko: To je najbolji način da nastavim služiti građanima

Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
12.05.2017.
u 16:30

Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske, poručio je Karamarko

Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je objavio da je poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske čiji je cilj, kako je naveo, pomoći u oblikovanju sljedećeg poglavlja u životu Hrvatske i njenih građana.

Karamarko je o osnivanju takvog instituta već ranije govorio u svojim objavama na Facebooku, a sada je ideju krenuo realizirati. Za ISPH je već pokrenuta i internetska stranica, na kojoj se između ostalog nalazi i poruka predsjedatelja, to jest Karamarka.

Karamarko je u današnjoj objavi na Facebooku naveo kako je proputovao mnoge zemlje i s tamošnjim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka, tj. nevladine organizacije u Hrvatskoj. Zaključio je, kaže, da je pokretanje instituta nužno i dobro za Hrvatsku.

- Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Hrvatski institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost. Bavit ćemo se pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo - naveo je Karamarko.

Rekao je i kako će biti usredotočeni na pronalaženje rješenja za politike kojima će se poboljšati život svakoga građana, bez obzira na to gdje žive, u gradovima ili selima. 

- Želimo razvijati politike koje će svima stvarati nove prilike. Dva temeljna stupa na kojima će Institut počivati su nacionalna sigurnost i gospodarski razvoj. Aktivnosti usmjerene prema sigurnosti pomoći će u jačanju i produbljivanju veza između Hrvatske, SAD-a i EU, uz pronalaženje novih načina razvoja tih partnerstva - kaže Karamarko, zaključujući da institut zamišlja kao trajnu inicijativu od koje će koristi imati svi hrvatski građani. 

- Stranačke podjele ostavit ćemo pred vratima i sjesti zajedno za stol kako bismo razvijali ideje i svim građanima omogućili bolju budućnost - kaže Karamarko.

 

Komentara 67

IL
ilijan
17:45 12.05.2017.

Tu sam!

DU
Deleted user
19:15 12.05.2017.

to je pravi političar, kad nema za njega mjesta u politici i da živi na državnim novcima, sam će smisliti radno mjesto za sebe.

KT
Kolo_Tg
17:06 12.05.2017.

Kome Tomislave? Narod voli izdajnike, beskicmenjake i sluge nekad beca budima beograda danas brisela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije