Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVAMO

Tko je muškarac koji je prijetio Plenkoviću: Susjedi kažu da je volio HOS ali da je bezopasan

Đuro Čehulić
Foto: Facebook
1/6
17.10.2020.
u 16:45

Prema Čehulićevom Facebook profilu bio je iznimno blizak sa skupinom mladih iz kutinske okolice s kojima je posjećivao Čavoglave, Vukovar te Thompsonove koncerte.

Prijetnje je premijeru Andreju Plenkoviću izrekao 63-godišnji Đuro Čehulić, susjed obitelji Bezuk iz obližnjeg sela Selište, i koji je i u kumskim odnosima s obitelji Bezuk. Đuro je uhićen u petak navečer zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću, koje je ponovio i u kameru jedne televizijske ekipe, a pretragom njegove obiteljske kuće i drugih objekata u Selištu, pokraj Kutine, nađeno je više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

Za Đuru nam njegovi poznanici kazuju kako je on „bezopasan“, iako su im svima poznati njegovi tvrdi desničarski stavovi. Ističu i njegovu osobnu tragediju kada je 2008. izgubio sina jedinca u prometnoj nesreći. A što mu je došlo da ozbiljne prijetnje kaže čak i u TV kameru, nije im jasno.

Čehulić je sudjelovao u Domovinskom ratu, bio je pripadnik protuzračne obrane Kutine, a danas je strastveni motorist i aktivan u kutinskom Moto klubu Vilenjaci.

Uz to jedan je od najbližih prijatelja kutinskog dogradonačelnika Damira Markuša, s kojim dijeli i iste političke stavove. S njim je bio i u HSP-u, a nije poznato je li se Markušu pridružio i u Domovinskom pokretu.

Prema Čehulićevom Facebook profilu bio je iznimno blizak sa skupinom mladih iz kutinske okolice s kojima je posjećivao Čavoglave, Vukovar te Thompsonove koncerte. Fotografija sa Thompsonom je i naslovna mu fotografija na Facebooku, a na drugim fotografijama s njegovih koncerata snimio se sa skupinom mladih od kojih jedan ima podignutu ruku u znak nacističkog pozdrava. Također je sa istom skupinom prije koncerta Thompsona u zagrebačkoj Areni posjetio bio šator kojeg su branitelji podigli u Savskoj ulici za vrijeme SDP-ove Vlade. Nije nam poznato je li u toj skupini mladih bio i Danijel Bezuk.

Na drugim je fotografijama s Damirom Markušom uz zastavu HOS-a te pored spomen ploče HOS-ovim poginulim braniteljima, a koja je iz Jasenovca skinuta i prebačena u Spomen područje Trokut pokraj Novske.

Đuro Čehulić
1/12

Đuro Čehulić je volontirao i za Građansku inicijativu „Narod odlučuje“ koja je tražila referendum za izmjenu izbornih pravila.

Podsjetimo, kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnja na štetu predsjednika Vlade RH te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorijama i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto. 63-godišnjaku je određen istražni pritvor.

VIDEO: Premijer Plenković na sjednici Vlade: "Ovaj napad s Markovog trga ima i elemente terorističkog akta!"

Komentara 213

HT
Hrvsrpska_trgovacka_koalicija
16:52 17.10.2020.

Kakvom brzinom se rjesava situacija, sve sluzbe rade punom parom. A sto je s ovim zlocincima iz kradezea, sve u zastaru?

DZ
dubravko.zatek
17:03 17.10.2020.

A tko je svastiku nacrtao na Poljudu.. To se nemože otkrit..??

IL
ilustrator
16:58 17.10.2020.

s markom perkovićem thompsonom su se slikali destci tisuća hrvata. MPT vole hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije