Naslovnica Vijesti EU izbori

Tko je skočio, a tko je razočarao na EU izborima

2,1 posto preferencijskih glasova Amsterdamske koalicije otišlo je Jozi Radošu, slabo za jednog eurozastupnika
27. svibnja 2019. u 07:53 73 komentara 26347 prikaza
Zoran Bahtijarević, Milan Bandić
Foto: Ivica Galović/Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Glasovi dr. Zorana Bahtijarevića spasili su Amsterdamsku koaliciju, a Milan Bandić nije uspio ni u Zagrebu. Pogledajmo tko je skočio, a tko najviše razočarao na izborima.

EU izbori HDZ i SDP izjednačeni na 4 mandata! Četiri liste osvojile po 1 mandat

Mislav Kolakušić: Podnio ostavku tijekom kampanje

Kolakušić je izveo nekoliko ključnih poteza u kampanji. Podnio je ostavku, tražeći da građani njemu poklone povjerenje. U kampanji se oslanjao uglavnom na e-plakate s kratkim i efektnim porukama protiv korupcije, kriminala, sudstva... dopunjavajući i podsjećajući na svoj već prijašnjih godina stečeni javni imidž “prgavog suca”.

Zoran Bahtijarević: Uglednom liječniku više od 7 tisuća glasova

Amsterdamska koalicija imala je koristi od angažmana doktora Bahtijarevića jer joj je donio 7,5 tisuća glasova, bez kojih ne bi imala mjesto u EU parlamentu. No, bez doktora Bahtijarevića u njemu. 

Milan Bandić: Ispod praga od pet posto čak i u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik uzalud je ulupao novac u kampanju te oblijepio grad porukama o zagrebačkim uspjesima jer ni u svom gradu nije prošao prag od pet posto, za razliku od Brune Esih i Marijane Petir.

 

Milorad Pupovac: Odlična kampanja nije bila dovoljna za prolaz

Politički predstavnik Srba Milorad Pupovac i njegova stranka imali su dobru i zapaženu kampanju, ali za ulazak u parlament trebali bi udvostručiti broj glasova.

Dalija Orešković: Prolaz kod 2% birača, premalo za političku karijeru

Bivša šefica povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa privukla je četiri puta manje glasova od suca Kolakušića, premalo za ozbiljniju političku karijeru. Lijeve političke opcije mogle su proći jedino da su bile u koaliciji. No, Dalija je prošla bolje od Nove ljevice.


Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • stomugromova:

    Najveći krah je doživio Sorošev project START na čelu sa beskrvnom.Dalijom Drešković.Saučešće i pobočniku Slavenu Letici koji je i sam namjeravao da omrsi brkove u toj priči.

  • tajo777:

    Da je na desnici manje egoizma a više pameti dobil bi više glasova od dvoglave partije!

  • prajdali100:

    Radoš je pokazao da je bio i ostao nula.Oduševio me rezultat Petrova, Dalije i Beljaka. I poslije svega oni imaju obraza da se oglase, da daju neke izjave !!!