Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodi i privatnu ordinaciju

Tko je Elvira Koić, poznata psihijatrica napadnuta u Virovitici

Psihijatrica Elvira Koi? koju je nožem napala pacijentica  - ARHIVA
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
28.01.2023.
u 21:09

Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropshijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove.

Poznata psihijatrica prim.mr.sc. Elvira Koić ozlijeđena je u subotu popodne u svojoj ordinaciji u Virovitici kada je na nju nasrnula 37-godišnja pacijentica i ubola je nožem. Koić je završila u bolnici i nije u životnoj opasnosti. Ona je poznata psihijatrica koja je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a.

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum, 57-godišnja Elvira Koić rođena je u slavonskoj Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu.

Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS). Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropshijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove. Objavila je knjigu Pitali ste psihijatra.

Večernji list u prosincu 2015. godine pisao je o studiji “Samoubojstva hrvatskih branitelja u Zagrebu i Hrvatskoj” koju je financirao Gradski ured za branitelje Zagreba, a izradili Zoran Komar i Elvira Koić, uz svesrdnu pomoć Hermana Vukušića te Predraga Matića koji je ustupio službene podatke. Bila je to prva empirijska studija ove vrste od početka Domovinskog rata.

Kako neslužbeno doznajemo, napad pacijentice na psihijatricu trajao je čak pola sata, a policiju su pozvali susjedi koji su čuli da se nešto događa. Iako je subota popodne, liječnica je radila u svojoj privatnoj praksi. Ozlijeđena je liječnica za sada stabilno, kaže nam dr. Sandra Frljević iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Virovitica.

"Ima višestruke ubode gotovo po cijelome tijelu, uglavnom su to površinske ozljede, no teško je procijeniti koliko je krvi izgubila. Primljena je na Odjel kirurgije, a hoće li biti potrebna ikakva operacija, odlučit će kirurzi", rekla nam je dr. Frljević.

Njezini kolege šokirani su napadom, a jedan od njih rekao je za 24sata kako je Koić naporno radila cijeli svoj životni vijek. "To je jedna tako vedra i optimistična žena, uvijek spremna na razgovor i pomoć, a iznad svega stručna i maksimalno posvećena svom poslu", rekao je. 

"Mi moramo stalno biti u gardu da se to može dogoditi, ali ne možeš tako živjeti. Često zanemarimo da možemo biti napadnuti od naših pacijenata, a posebno u privatnim ordinacijama nemaju sustav zaštite. Kolegici želim što brži oporavak", dodaje. 

Komentara 2

Avatar kvasac60
kvasac60
10:20 29.01.2023.

Prodavači magle su svi ti psihijatri.I Sakoman.

HR
hrza
08:30 29.01.2023.

Nije ona tako slabašna da se ne odbrani od ludjakinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije