Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko je Darko Horvat, novi izbor HDZ-a za ministra gospodarstva

Darko Horvat je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Međimurskoj županiji
21. svibnja 2018. u 21:59 31 komentara 6720 prikaza
Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Darko Horvat, koji je predložen za novog ministra gospodarstva, bio je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta od siječnja do listopada 2016. godine kada je predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Nasljednici M. Dalić Plenković: Predložili smo Tolušića za potpredsjednika Vlade, Horvata za ministra

Rođen je 28. rujna 1970. godine u Čakovcu. Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet za elektrotehniku, računarstvo i informatiku na Sveučilištu u Mariboru, na kojem je diplomirao 1996. godine.

Godine 1996. zapošljava se u koprivničkoj HEP-Distribuciji gdje radi do 2006. . Direktorom HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., "Elektra" Čakovec imenovan je 1. srpnja 2006. godine.

Darko Horvat
1 / 10
Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

U siječnju 2006. godine upisuje poslijediplomski znanstveni studij za stjecanje akademskog stupnja magistra znanosti na zagrebačkom Fakultet elektrotehnike i računarstva.

U razdoblju od 2008. do 2011. član je Upravnog vijeća Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te Povjerenstva za off-set programe pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. U razdoblju od 2010. do 2011. predsjednik je Stručnog povjerenstva za praćenje redovne opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata.

U razdoblju od 2010. do 2011. voditelj je Radne skupine imenovane za prilagodbu hrvatskog energetskog zakonodavstva III. energetskom paketu EU. 

Od 2009. do 2011. predsjednik je Nadzornog odbora HEP-a, a od 2009. do 2011. predsjednik je Nadzornog odbora Plinacro.

Odlukom Vlade 2008. godine, imenovan je ravnateljem Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a 2009. ravnateljem Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. 

Horvat 1. veljače 2012. godine, nakon sporazumnog raskida ugovora s Ministarstvom gospodarstva, odlazi u trgovačko društvo EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega gdje je član Uprave.

Darko Horvat je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Međimurskoj županiji.

Andrej Plenković Afera Mailovi Plenković predizborni spot snimao u Šavorićevu uredu: 'Znamo se, ali nismo neki bliski prijatelji' afera hotmail Ekipa zbog koje je morala otići Martina Dalić Ivan Vrdoljak na N1 afera Hotmail Vrdoljak: Građani zbog dva maila ne žele izbore

 

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  horvat je prodavač magle, vidjet ćete dok progovori...

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  cijeli radni vijek je bio uhljeb.

 • robertek:

  Dezerter, pobjegao u Sloveniju na studij kad je počeo rat. Prije toga upisao vojnu školu JNA. Pročitajte riječi Marijana Varge o njemu