Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasljednici M. Dalić

Plenković: Predložili smo Tolušića za potpredsjednika Vlade, Horvata za ministra

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
21.05.2018.
u 19:31

Prijedlog će sutra (22. svibnja) biti predstavljen koalicijskim partnerima, a u petak se očekuje glasovanje u Hrvatskom saboru

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je nakon sastanka stranačkog vodstva da će Darko Horvat biti predložen za ministra gospodarstva a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za potpredsjednika Vlade.

Nakon konzultacija odlučili smo da predložimo Hrvatskom saboru imenovanje Darka Horvata za ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić bi uz tu svoju dužnost preuzeo i  dužnost potpredsjednika Vlade zaduženog za koordiniranje svih aspekata koji se odnose na gospodarstvo i strukturne reforme, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća.

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
1/10

Prijedlog će sutra (22. svibnja) biti predstavljen koalicijskim partnerima, a u petak se očekuje glasovanje u Hrvatskom saboru. 

Nakon ostavke ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog afere Hotmail, ta su mjesta upražnjena. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ranije je, upitan je li uzdrmana pozicija premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, odgovorio da će Sabor HDZ-a u subotu pokazati zajedništvo i snagu i očekuje snažnu potporu Plenkoviću.

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je uoči sjednice da sumnja u scenarij po kojem bi se išlo na iskazivanje nepovjerenja premijeru zbog afere mailova.

"Mislim da će ostati sigurno premijer", rekla je Miletić.

Upitana je li zbog afere poljuljano povjerenje HDZ-a u predsjednika Plenkovića, rekla je kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten.

Tri institucije to istražuju i pokazat će se je li bio ili nije u to upleten, zaključila je Miletić.

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
1/10

Komentara 46

RI
rimac444
22:22 21.05.2018.

Nema sumnje da je izbor Horvata mudar je potez Plenkovića, jer se Horvat svojevremeno kao ministar pokazao jednim od najboljih, marljivih, nenametljivih, bez osobne promocije, sve što je činio i govorio bilo je na svom mjestu.

NA
NasaSenkica
18:10 21.05.2018.

Plenković je najjaci politicar u EU....sto se tice Hrvatske ostali politicari nisu mu do gleznjeva i stoga ne vidim bolji zivot za oporbene stranke.

KA
karlodrago
20:30 21.05.2018.

Nedaj se Plenki ,nI RTL sa kompletnom usranom oporbom ne mogu ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije