Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNIJI OD GUZMANA

Tito na čelu najopakijeg srpskog kartela: Zbog kvara podmornice ostao je bez dvije tone kokaina

Foto: YouTube
1/2
20.12.2019.
u 09:18

Ono što možda pridonosi sve jačem pritisku agencija za borbu protiv narkokartela jest u činjenicu što nitko ne zna o kome je riječ. Naime, njegovo ime je misterij niti se pouzdano zna kako izgleda. Međutim, poznato je kako je koristi nadimkom Tito, prema Josipu Brozu Titu.

Jedan od najvažnijih kupaca kokaina na narko-tržištu Latinske Amerike postao je srpski narkokartel i to do tolike mjere da je značajno preusmjerio tržište u istočnu Europu. 

Kvar na podmornici koja je isplovila prošle nedjelje doveo je do nevjerojatnog otkrića - dvije tone kokaina namijenjen meksičkom tržištu. Upravo je to otkriće ponukalo Upravu za borbu protiv narkotika Južne Amerike (Dirandro) i Sjedinjenih Američkih država (DEA) da se usmjere u svoje snage u pronalazak čovjeka koji je na čela narkokartela, najvećeg kupca kokaina iz Perua,

 

Kako prenosi Blic, riječ je o srpskom državljaninom, starosti između 45 i 50 godina, čije je uhićenje u ovom trenutku od veće važnosti nego za Joaquima Guzmana, poznatog pod nadimkom El Chapo. 

Ono što možda pridonosi sve jačem pritisku agencija za borbu protiv narkokartela jest u činjenicu što nitko ne zna o kome je riječ. Naime, njegovo ime je misterij niti se pouzdano zna kako izgleda. Međutim, poznato je kako je koristi nadimkom Tito, prema Josipu Brozu Titu. 

Usprkos tome što je destinacija zaplijenjenog kokaina bio Meksika, niti je više ta država kao ni Sjeverna Amerika glavna destinacija za kokain koji se proizvodi u Peruu. Posljednjih nekoliko godina primijećena je sve jača prisutnost trgovaca drogom iz istočne Europe. 

Kako navode peruanski mediji, jedna od posljednjih zapljena droge s kojom se može povezati misterioznog Srbina dogodila se ovog ljeta. Vozač  Fernando de Olazabel koji je bio zadužen za isporuku kokaina u Belgiju uspio je ukrcati 500 kg u luci Paita odakle ide sav kokain prema Europi. Kako se to pokazalo uspješno, Tito je tražio da mu na isti način pošalje 2 tona kokaina. Međutim, policijske snage pratile su kretanje droge i uspješno je zaplijenili. 

- Trgovci drogom znaju da je Paita krhka, ranjiva luka - objasnio je za "El komersio" izvor iz Uprave Dirandra. Policijski izvori opisali su Tita kao čudovište koje ne štedi novac kako bi zadovoljio europsko tržište drogom.

Ne zna se puno o Titu, no ono što se zna da je on razvio mrežu ljudi i kako je njegov kartel uopće stigao do Perua. Prema nepotvrđenim informacijama, on je bio trener uspješnih srpskih boksača i tada je uspostavio kontakte s južnoameričkim dilerima droge. Vrlo brzo se počeo baviti drogom, te je počeo opskrbljivati europsko tržište.

Galerija: Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

1/37
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:29 20.12.2019.

I poslije Tita, Tito?

ZA
zagabria2
16:53 20.12.2019.

Znači Tito se vratio, samo sa malo promijenjenim zanimanjem. Možda se reaktivira u politici.

ZL
Zlatnidelirij76977
17:40 20.12.2019.

Dobra roba ne pita za nacionalnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije