Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tito na čelu najopakijeg srpskog kartela: Zbog kvara podmornice ostao je bez dvije tone kokaina

Ono što možda pridonosi sve jačem pritisku agencija za borbu protiv narkokartela jest u činjenicu što nitko ne zna o kome je riječ. Naime, njegovo ime je misterij niti se pouzdano zna kako izgleda. Međutim, poznato je kako je koristi nadimkom Tito, prema Josipu Brozu Titu.
20. prosinca 2019. u 09:18 15 komentara 16450 prikaza
Foto: YouTube
Pogledajte galeriju 1/2

Jedan od najvažnijih kupaca kokaina na narko-tržištu Latinske Amerike postao je srpski narkokartel i to do tolike mjere da je značajno preusmjerio tržište u istočnu Europu. 

Zapljena marihuane Podignute kaznene prijave Na tavanu pronašli ilegalni laboratorij: Zaplijenjena marihuana vrijedna milijun kuna

Kvar na podmornici koja je isplovila prošle nedjelje doveo je do nevjerojatnog otkrića - dvije tone kokaina namijenjen meksičkom tržištu. Upravo je to otkriće ponukalo Upravu za borbu protiv narkotika Južne Amerike (Dirandro) i Sjedinjenih Američkih država (DEA) da se usmjere u svoje snage u pronalazak čovjeka koji je na čela narkokartela, najvećeg kupca kokaina iz Perua,

 

Kako prenosi Blic, riječ je o srpskom državljaninom, starosti između 45 i 50 godina, čije je uhićenje u ovom trenutku od veće važnosti nego za Joaquima Guzmana, poznatog pod nadimkom El Chapo. 

Ono što možda pridonosi sve jačem pritisku agencija za borbu protiv narkokartela jest u činjenicu što nitko ne zna o kome je riječ. Naime, njegovo ime je misterij niti se pouzdano zna kako izgleda. Međutim, poznato je kako je koristi nadimkom Tito, prema Josipu Brozu Titu. 

Predjelo RAZNOLIKO I UKUSNO Stižu vam nenajavljeni gosti: Bez panike, evo prijedloga za serviranje

Usprkos tome što je destinacija zaplijenjenog kokaina bio Meksika, niti je više ta država kao ni Sjeverna Amerika glavna destinacija za kokain koji se proizvodi u Peruu. Posljednjih nekoliko godina primijećena je sve jača prisutnost trgovaca drogom iz istočne Europe. 

Kako navode peruanski mediji, jedna od posljednjih zapljena droge s kojom se može povezati misterioznog Srbina dogodila se ovog ljeta. Vozač  Fernando de Olazabel koji je bio zadužen za isporuku kokaina u Belgiju uspio je ukrcati 500 kg u luci Paita odakle ide sav kokain prema Europi. Kako se to pokazalo uspješno, Tito je tražio da mu na isti način pošalje 2 tona kokaina. Međutim, policijske snage pratile su kretanje droge i uspješno je zaplijenili. 

- Trgovci drogom znaju da je Paita krhka, ranjiva luka - objasnio je za "El komersio" izvor iz Uprave Dirandra. Policijski izvori opisali su Tita kao čudovište koje ne štedi novac kako bi zadovoljio europsko tržište drogom.

Brod Galeb Bura u Europarlamentu Ruža Tomašić napada obnovu broda 'Galeb' novcem Unije

Ne zna se puno o Titu, no ono što se zna da je on razvio mrežu ljudi i kako je njegov kartel uopće stigao do Perua. Prema nepotvrđenim informacijama, on je bio trener uspješnih srpskih boksača i tada je uspostavio kontakte s južnoameričkim dilerima droge. Vrlo brzo se počeo baviti drogom, te je počeo opskrbljivati europsko tržište.

Galerija: Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

1 / 37
Najveći hitovi 2019.
Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice