Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sinergija tiska i medija je neizbježna

Sinergija medija platforma je 21. stoljeća, tvrdi Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.
23. rujna 2017. u 20:57 5 komentara 1028 prikaza
Dražen Klarić - gl. urednik Večernjeg lista, Ivana Galić Baksa - direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV, Goran Gavranović - gl. urednik 24 sata, Goran Ogurlić - gl. urednik Jutarnjeg lista.
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Novinarstvom 21. stoljeća "vlada" suvremeni novinar koji izvrsno koristi kameru, razumije i vlada društvenim mrežama, a spretan je i u analitici, zajedničko je to mišljenje vodećih ljudi u hrvatskom novinarstvu - Dražena Klarića, glavnog urednika Večernjeg lista, Ivane Galić Bakse, direktorice marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV, Gorana Gavranovića, glavnog urednika 24 sata, i Gorana Ogurlića, glavnog urednika Jutarnjeg lista na 10. Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Media Festival Panel: Agrokor je u komunikaciji krize sve odradio pogrešno

Iako su se vještine razvojem digitalnog doba integracijom medijskih platformi proširile, novinar je taj koji je u prošlosti, sadašnjosti i koji će u budućnosti biti glavni koji će u moru informacija, vijesti stavljati u pravi kontekst.

-  Naši novinari rade na svim platformama, to je prirodan put. Sinergija tiska i medija neizbježna je. Večernji list uz apsolutnu prilagodbu digitalnoj platformi čitateljima je ponudio i dodatne sadržaje, nišne portale, dajući im uvid u područja koja njih zanimaju i direktno novinarima omogućava komunikaciju s čitateljima, rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Da je dužnost novinara usvajanje novih znanja, poručio je Goran Gavranović, glavni urednik 24 sata. 

- Promijenila se publika, potrebe korisnika, distributivni kanali i način na koji vijest dolazi do publike. Novinari moraju usvajati nova znanja i služiti se svim alatima, analitikom kako bi bolje upoznali publiku, kazao je Gavranović. 

Širenjem i djelovanjem na različitim platformama, točnije integracijom tiska i weba, povećala se i odgovornost novinara.

- Nemoguće je odvojiti redakciju tiska od web redakcije. Danas redakcije komuniciraju s većim brojem publike zahvaljujući različitim platformama što svakako stavlja dodatnu odgovornost na novinara, poručuje Goran Ogurlić glavni urednik Jutarnjeg lista. 

A upravo odgovornost novinara, ali i svih medijskih djelatnika jest udovoljiti onome što traži čitatelj. A on zahtjeva sve kvalitetniji sadržaj. Upravo na tome radi i Večernji list, kazao je Klarić.

- Čitatelj traži sve kvalitetniji sadržaj, a Večernji list je uz razvoj premium sadržaja i nišnih portala pokrenuo i tematske konferencije kako bi i tako ključne i relevantne informacije, događanja i teme stavio u fokus interesa, istaknuo je Klarić.

Da je sadržaj, bez obzira na razvoj tehnologije još uvijek vrlo bitan, istaknula je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV.

- Najbolji projekti su oni na kojima smo integrirali TV i digital. News i svi ostali oblici komunikacije danas se ne mogu raditi bez Twittera i Facebook-a. Na kraju će sadržaj biti taj koji će odlučiti koliko tko i kako često se zadržava na određenom mediju, kazala je Ivana Galić Baksa.

Weekend Media Festival Okupljanje komunikatora Deset godina Weekend Media Festivala Weekend Media Festival Weekend Media Festival Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju od 21. do 24. rujna Dražen Klarić Riječ glavnog urednika Večernji je već 58 godina u službi svojih čitatelja, na strani istine i pravde
Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • bakulušić:

    Sinergija tiska, medija i sekularnog liberalizma je naša budućnost. Takav totalitarizam svijet još nije upoznao i tek sad će vidjeti kako izgleda Veliko Zlo. Tko preživi, pričat će!

  • teoodd:

    Mediji su najvece zlo koje je izmislilo covjecanstvo.....

  • misho32:

    laprdajuo veleumno o nekoj sinergiji a više ih nitko ne čita jer nisu vjerodostojni ,provode anacionalnu , liberalnu politiku i služe se totalnom blokadom drugih svjetonazora.