Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN ZLOČIN

Tinejdžeri u Engleskoj 28 puta izboli 16-godišnjakinju. Dobit će doživotnu kaznu

Ilustracija
Unsplash
21.12.2023.
u 07:35

Djevojčica X i dječak Y tvrdili su da su njihovi razgovori o ubojstvu bili samo mračne fantazije, ali porotnici su ih proglasili krivima za ubojstvo nakon prikazivanja tisuća SMS-ova i WhatsApp poruka.

Britanski sud donio je presudu u slučaju brutalnog ubojstva 16-godišnje Brianne Ghey. Dvoje tinejdžera, poznatih samo kao djevojčica X i dječak Y, osuđeni su zbog "bjesomučnog i svirepog" napada nožem na Briannu. U trenutku ubojstva Brianne Ghey ubojice su imale samo 15 godina, a ubojstvo se dogodilo 11. veljače ove godine.

Ubodena je 28 puta nožem u glavu, vrat i leđa u Linear Parku u selu Culcheth u Engleskoj, a presuda je donesena nakon četiri sata i 40 minuta vijećanja porote u sudu u Manchesteru. Sutkinja Justice Yip odgodila je izricanje kazne, no izjavila je da će biti izrečena doživotna zatvorska kazna, piše Sky News.

Djevojčica X i dječak Y tvrdili su da su njihovi razgovori o ubojstvu bili samo mračne fantazije, ali porotnici su ih proglasili krivima za ubojstvo nakon prikazivanja tisuća SMS-ova i WhatsApp poruka. U porukama su bili izrađivali "listu za odstrel" koja je uključivala transrodnu Brianne i četvero druge djece. 

Briannin otac Peter Spooner izjavio je da je ponosan na svoju kćer, čiji je život "brutalno oduzet". Zamjenica glavnog tužitelja Ursula Doyle opisala je ovaj slučaj kao jedan od najuznemirujućih koje su se ikada bavili, naglasivši planiranje, nasilje i dob ubojica kao nezamislive.

VEZANI ČLANCI:

Policija je pronašla i rukom pisanu poruku u spavaćoj sobi djevojke X koju su tužitelji opisali kao "plan ubojstva". Glavni detektiv policije Cheshirea, Mike Evans, izrazio je gnusanje prema brutalnom napadu na ranjivo dijete, naglašavajući da su tinejdžeri mislili da neće biti uhvaćeni, ali su otkriveni zbog vlastite arogancije.

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'To je za svaku osudu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije