Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČAN KRAJ

Pronađeno tijelo nestalog Čeha na dubini od 30 m

Pelješki kanal
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/6
13.07.2017.
u 15:30

Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli dogodila se u srijedu oko 22,30 sati, kada su se sudarile dvije brodice jedna pod hrvatskom, a druga pod češkom zastavom

U Pelješkom kanalu pronađeno je tijelo muške osobe, a identifikacijom je potvrđeno kako je riječ o češkom državljaninu A. H. Koji je nestao u noćašnjem sudaru gumenjaka i brodice, potvrđeno je u četvrtak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako su naveli u priopćenju, tijelo češkog državljanina pronašli su pripadnici ronilačke sekcije Hrvatske gorske službe spašavanja, u moru na dubini od 30 metara, nedaleko Kućišta na Pelješcu.

Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli dogodila se u srijedu oko 22,30 sati, kada su se sudarile dvije brodice jedna pod hrvatskom, a druga pod češkom zastavom. Na prvoj dužine 10,6 metara bile su četiri osobe, od kojih dvije odrasle i dvoje djece, svi hrvatski državljani, dok je na drugoj, gumenjaku dužine pet metara bio češki državljanin.

 

U području potrage, uz sva službena plovila u koordinaciju je bilo uključeno i sedam privatnih brodica, a MRCC Rijeka je noćas od 00.03 sata emitirala poruku hitnosti (PANPAN) posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnik radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu za pojačanim motrenjem tijekom plovidbe unutar i izvan područja potrage.

Obje brodice trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije