Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovao na televizijama

Orešković poznatom frazom komentirao HDZ-ovo prikupljanje 76 glasova: Pokažite mi brojeve!

Tihomir Orešković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
16.06.2016.
u 20:50

– Mislim da smo danas vidjeli da me stranka koja me izabrala maknula zajedno s opozicijom. To se dogodilo prvi put u Hrvatskoj povijesti – kazao je Orešković.

U svom prvom intervjuu nakon što mu je izglasano nepovjerenje Tihomir Orešković još je jednom ponovio da današnji dan piše povijest. 

– Mislim da smo danas vidjeli da me stranka koja me izabrala maknula zajedno s opozicijom. To se dogodilo prvi put u Hrvatskoj povijesti – kazao je Orešković u intervjuu za RTL Danas.

Iako su mnogi njegovo postavljanje na položaj premijera nazivali eksperimentom, Orešković se s tim ne slaže.

– Ne bih to zvao eksperimentom. Prihvatio sam izazov i  imao sam najbolje namjere pomoći domovini. Nažalost, neki elementi nisu funkcionirali. Ovo će biti primjer drugima da se ne boje – izjavio je Tihomir Orešković.

Na opasku da mu neki zamjeraju da ne razumije politički kontekst, sada već bivši premijer rekao je "da je on Hrvat u srcu" i da je zato došao. – Ne znam što im znači da nisam Hrvat u glavi. Ja sam srcem preuzeo ovaj izazov, a ovo "Hrvat u glavi" mi netko očito treba protumačiti – rekao je Orešković.

Na pitanje može li Zdravko Marić biti dobar premijer, Orešković nije dao konkretan odgovor.  – Imam samo pozitivne riječi za Marića, on je stručnjak za financije. Izabrali smo vrlo kvalitetnog ministra i želim mu sve najbolje – izjavio je Orešković.

Otkrio je i kako će sada funkcionirati Vlada te vidi li se u politici i dalje. Ovo će sada biti tehnička Vlada, neće biti sjednice sutra, moramo vidjeti kako to sada funkcionira. Ova Vlada ispunit će svoj mandat i obaveze. Ja ostajem u Hrvatskoj, tu smo, tu pripadamo, ali su mi prioriteti da sad budem malo s obitelji, nije im lako. Vrijeme će pokazati svoje – zaključio je Orešković.

Orešković je večeras gostovao i na televiziji N1 te podsjetio da je često govorio frazu "Show me the numbers", odnosno "Pokažite mi brojeve" pa se to odnosi i na 76 zastupnika potrebnih HDZ-u za preslagivanje Vlade. Ipak, misli da nas čekaju novi izbori. Na pitanje kada je puknula ljubav s HDZ-om, Orešković je kazao da zadnja dva mjeseca Karamarko i on u principu ne razgovaraju.  – Ja sam na skup HDZ-a došao da dam podršku HDZ-ovcima koji su mene podržali. Moj govor je bio u tom smjeru, a situacija s Karamarkom došla je do razine da Vlada više nije mogla funkcionirati – rekao je Orešković. 

– Došao sam s najboljim namjerama da pomognem. Snosim dio odgovornosti za pad Vlade jer smo bili tim. Pokrenuli smo dosta stvari, ali mogli smo više. Zbog problema u komunikaciji sve se promijenilo. S gospodinom Petrovom imao sam otvorenu i bolju komunikaciju nego s Karamarkom. Petrov je imao ideje. Što se dogodilo – ne znam! Ja sam bio transparentan – izjavio je Tihomir Orešković u razgovoru za HTV

>>Pala Vlada Tihomira Oreškovića! Za opoziv premijera glasovalo 125 saborskih zastupnika

Komentara 143

Avatar juricamesko
juricamesko
19:49 16.06.2016.

kako je lijepo gledati licemjere tipa Zorana Šprajca koji je Oreškovića ismijavao šest mjeseci a večeras samo što ne plače nad njegovom sudbinom,kao i gomilu crvenih kmera ovih dana.nema podrugljiva pridjeva kojim ga nisu etiketirali a ovih dana brane ga žaram koji samo to skojevski talibani imaju.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:44 16.06.2016.

gledam dnevnik Nove tv u kojem premijer Orešković na direktno pitanje Bage decidirano izjavljuje :"ne,Tomislav Karamarko uopće se nije miješao u odnose Ina-Mol,dapače sam se makao od tih odluka ". toliko o odluci povjerenstva.

PR
pravakuna3
20:07 16.06.2016.

Nije u povijesti bilo ni da stranka koja osvoji najviše mandata ne daje premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije