Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR KAJIN O BOMBAŠKOM NAPADU U PAZINU

Thompson je trebao biti detonator za destabilizaciju Istre

12.12.2008.
u 12:44

Niti je bombaš iz Pazina radio sam, budući da je trebalo biti postavljeno nekoliko eksplozivnih naprava, niti je radio na svoju ruku. Njegov je bombaški napad naručen i najavljen, o čemu svjedoče prijetnje "Crnih beretki" da će zbog zabrane Thompsonova koncerta srušiti pulsku Arenu, zbog čega ju je čuvala i policija. Jedini cilj napada bio je destabilizacija Istre, a Thompson je trebao služiti kao detonator - ocjenjuje potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, koji je i danas osvrnuo na postavljanje bombe u Pazinu.

Grad Pazin: Ne znamo hoće li se održati Thompsonov koncert

Menadžer: U Pazinu će se održati tri Tompsonova koncerta

Kajin konstatira da je kontroverzni pjevač politički projekt, što, smatra, pokazuje činjenica da njegov menadžer Zdravko Barišić dolazi iz svijeta politike, budući da je svojedobno bio saborski zastupnik HDZ-a i ravnatelj policijske akademije.

Kajin kaže da to ne znači da bombaški napad povezuje s HDZ-om, jednako kao što ga ne povezuje ni sa samim Thompsonom. No, pjevača drži odgovornim za to što je porukama poput one da će on ubiti komunizam u Istri potaknuo neke da se dohvate dinamita.

Kajin traži da policija objavi imena rušitelja partizanskih spomenika u Istri, napadača na Edija Kosa kao i one koji Istru šaraju ustaškim grafitima. Ti su nasilnici, kaže Kajin, policiji poznati. >
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije