Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO: TAJNA AKCIJA NAŠIH REPORTERA

Testirali smo: Noćni klubovi u Hrvatskoj puni kokaina!

25.01.2009.
u 19:56

Petak je kasno navečer. U mračnom Aquariusu, poznatome zagrebačkom klubu, te noći na maglom obavijenu Jarunu, zbog isprekidanih bljeskalica vide se samo siluete. Uz brzu tehno glazbu mlađahni, urbano odjeveni gosti euforičnih osmijeha skakuću u ritmu.

Rezultati testiranja u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru...

Stakleni pogledi
U jednom trenutku djevojka i mladić, dječjih lica, držeći se za ruke ulaze u jednu od kabina ženskog toaleta. Poslije više od desetak minuta izlaze staklenih pogleda, a na rostfrajnoj polici za odlaganje stvari nemarno stoje ostaci bijelog praha. Oboružani testerima za droge, spužvom i plastičnim rukavicama bacamo se na posao.

Sudeći po rezultatima, opijati gostima nisu strani jer test je zasvijetlio na amfetamine, ecstasy, speed i marihuanu! Slijedeći “narkoliniju”, krećemo dalje. U Necu, minijaturnu okupljalištu ljubitelja turbofolka, vrije kao u kotlu, a kroza zvučnike trešti ženski grleni glas. Gužva je nesnosna, a nama se po glavi mota misao kako se što prije probiti do zahoda i provjeriti konzumiraju li gosti opijate. S obzirom da smo na brzinu srknuli piće kroz mnoštvo oznojenih tijela, ulazimo u skučen zahod i vadimo tester. Nakon nekoliko sekunda na prozorčiću se pokazuje reakcija – pozitivan na kokain!



U drugom dijelu grada, u Saloonu, u kojem se u jednoj večeri mogu odslušati set narodnjaka i domaće lakoglazbene note te potom do jutra plesati na house ritmove, pojedini gosti da izdrže tempo pa skriveni u čistim zahodima konzumiraju kokain, metadon i ecstasy! Svratile smo i do Diamonda, trenutačno najpopularnijega narodnjačkog kluba u metropoli.

Za razliku od Neca, ovdje je “profinjenija” ekipa koju čuva nekoliko nabildanih, na ćelavo ošišanih redara. Gosti su slične dobi kao i u ostalim klubovima, ali su mladići uglavnom u košuljama i odijelima, djevojke u uskim šljokastim haljinicama na volane i u krznenim čizmicama.

Test je pozitivan na kokain i amfetamin. U Shamballi, nedavno otvorenu klubu, u kojem se pušta house, test je reagirao na amfetamin. U Movie pubu živi bend svira hitove domaće i svjetske glazbene industrije. Na katu veće društvo slavi rođendan. U besprijekorno čistu zahodu tester pokazuje da je netko od gostiju šmrkao kokain.

Vrata na Fanaticu kraj Ribnjaka očito su s razlogom zaključana. U malom prostoru nagurano mnoštvo u kasnim dvadesetim i tridesetim godinama. Odjevni su im stilovi različiti, no zajednički im je provod začinjen narkoticima i alkoholom. Vidi se po ponašanju.

U malom muško-ženskom zahodu djevojka ispred zrcala nekontrolirano je skakala ne zapažajući da nas uporno gura u zid. Test pozitivan na ama baš sve: kokain, THC, crack, heptanone, amfetamine i antidepresive. U Gjuri test se pokazao pozitivan jedino na amfetamine. U narodnjačkom klubu Lake Cityju na Jarunu razgolićene djevojke s pivama na slamku nad polupijanim su se vršnjacima savijale u ritmu glazbe.



Uz cajke ide alkohol
Očito im uz alkohol i stihove “hej što sam para konobaru dao, hej sad bih draga pola grada imao...” i “tebi noćas treba neka plavuša koju ćeš da kupiš za par minđuša...” nisu odgovarale droge jer je i uz pomno analiziranje sanitarija test bio negativan.

U Ludnici, sad već legendarnu narodnjačkom klubu, dočekuju nas cajke u uskim satenskim, naboranim haljinicama, a oko njih u deliriju ušminkana mlađarija. Na šanku, nezainteresirano stoje stariji ćelavi muškarci s lancima oko vrata i stock colama. Kokain je bio “jedina” droga pozitivna na testeru.

Ispovijesti: Nemoguće je izdržati radni tempo bez droga

Opijati u Osijeku i Zagrebu, ostali gradovi drže se alkohola

Klubovi: Nemamo ništa s tim i ne možemo ništa govoriti

Policija: Provodit ćemo racije u klubovima

Mafija je od kokaina napravila hit-drogu


Javite nam

Javite nam na dežurni telefon o drogi u klubovima

Večernji list - Otvoreno, Zagreb, Slavonska avenija 4
telefon: 63 00 465 faks: 63 00 675
SMS: 61516 (cijena 0,84 kn s PDV-om)

e-mail: vl-otvoreno@vecernji.net


Rezultati testa - za nekoliko minuta

Testiranja na droge obavili smo brzim testovima DOA MultiGnost koji rezultate daju za nekoliko minuta. Namočenom spužvom obrišu se površine na kojima se može nalaziti urin ili ostaci narkotika. Spužva se potom iscijedi u čašu, a u tu tekućinu uroni se tester s deset “nogica” od kojih je svaka za otkrivanje jedne vrste narkotika. Nalaz se odčitava crvenim linijama. Rezultati testa mogu se dodatno provjeriti toksikološkim vještačenjem jer, primjerice, u rijetkim slučajevima može prikazati prisutnost kokaina u organizmu, a da ga osoba nije konzumirala.


Misičin mladić dilao pred Hacijendom

Bivši mladić bivše misice Ivane Ergić, Marin Cvitan, prošlog je ljeta uhvaćen ispred poznatoga vodičkog kluba “Hacijende” sa 4,3 grama kokaina za preprodaju. Cvitan je i prije bio poznat šibenskoj policiji zbog istog posla, a u Hacijendi je radio kao redar. Prodajom droga bavio se i Dino Bubičić, pokajnik, sadašnji mister Hrvatske, poznatiji kao bivši mladić Vlatke Pokos. Prije sedam godina odležao je 19 mjeseci zbog preprodaje sintetičkih droga i heroina u Rijeci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije