Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trodnevni festival

Teslina svjetlosna simfonija: Gospić postaje domaćin trodnevne manifestacije "Tesla - Power of Lights"

Foto: TZ grada Gospića
1/9
05.07.2023.
u 19:20

Festival, koji će trajati od 8. do 10. srpnja, u organizaciji je Grada Gospića i lokalne Turističke zajednice, a obilježit će ga brojna umjetnička, sportska, glazbena, kao i dječja događanja

Laserski spektakl, tematska "Šetnja s Teslom", noćna utrka na pet kilometara te brojne predstave i besplatan razgled Memorijalnog centra Nikola Tesla u Smiljanu, samo su dio programa trodnevne manifestacije "Tesla - Power of lights" kojom će se ovog vikenda u Gospiću proslaviti 167. obljetnica rođenja svjetski poznatog znanstvenika i izumitelja, Nikole Tesle. 

Festival, koji će trajati od 8. do 10. srpnja, u organizaciji je Grada Gospića i lokalne Turističke zajednice, a obilježit će ga brojna umjetnička, sportska, glazbena, kao i dječja događanja. Program počinje u subotu u 20 sati kada će posjetitelji imati prilike sudjelovati u vođenoj šetnji s maskiranim Teslom od Trga Stjepana Radića do onog koji nosi ime slavnog znanstvenika.

VEZANI ČLANCI: 

A na Radićevu trgu od 21 sat zabavljat će se i mališani, uz dječju predstavu "Krijesnice", a maleni umjetnici moći će se i poigrati svjetlosnim efektima na tlu i u zraku. Atmosferu će podizati mlada gospićka nada elektronske glazbe Mak Kolić, a u atriju gospićkog KIC-a nastupit će i "Andrologic aka Fabric of Dreams". 

Nedjelja je pak rezervirana za sport i rekreaciju jer u 19 satri starta 4. izdanje utrke "Lika Night Run", uz vodstvo Atletskog kluba Velebit, no prije velikih, snage će u dječjoj utrci odmjeriti mali trkači. Okupljene će potom, koncertom na otvorenom zabaviti grupa Dalmatino, koji će popratiti i spektakularni laserski show. 

VEZANI ČLANCI: 

Domaćin trećeg i završnog dana manifestacije je Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu koji će se besplatno moći razgledati u ponedjeljak. Održat će se ondje i okrugli stol na temu “Tesla - čovjek ljudskih osobina”, a vješti u biljaru moći će se okušati u karambol biljaru s Teslom. Večernji program rezerviran je za glazbeno-scensku predstavu Janeza Dovža, predstavnika Nikola Tesla networka.

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
22:59 05.07.2023.

Sin Like, dakle Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije