Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljen program

Motovun otvara "Palo lišće" kultnog Finca Akija Kaurismakija

IMDb
04.07.2023.
u 13:00

U programu festivala na dvije lokacije gledat ćemo pobjednike Sundancea i kandidate za Oscara, posljednji film Lukasa Nole i prvi češki SF u zadnjih 40 godina

Kao što znamo, ovogodišnji Cinehill Motovun Film Festival širi horizonte pa se prvi put održava na dvije lokacije – od 22. do 24. srpnja u Motovunu te od 26. do 29. srpnja na Petehovcu u Gorskom kotaru, a sada su objavili i program.

Festival u Motovunu otvara "Palo lišće", novi film finskog redatelja Akija Kaurismakija, topla romansa s dozom humora i optimizma. Gledat ćemo i pobjednika Sundancea – britanski film "Buntovnica" redateljice Charlotte Regan, "Srebrnu izmaglicu" – nizozemski queer film Sache Polak s nagradom s Berlinalea i film "Psi" Kamala Lazraqa s nagradom iz Cannesa.

 

Gledat će se i poljski "Kruh i sol" Damiana Kocura, čileanski kandidat za Oscara "Blanquita" Fernanda Guzzonija, "Himera" Alice Rohrwacher i prvijenac Charlotte Le Bon "Jezero Falcon". Pozornost privlači i prvi češki SF posljednjih 40 godina – "Reset" Roberta Hloza. U programu su i dva domaća filma – "Escort" nedavno preminulog Lukasa Nole i "Hotel Pula" Andreja Korovljeva. Srpski redatelj Radivoje Andrić vraća se s nastavkom svog hita, s filmom "Munje: Opet!". Tu je i kratkometražni program koji uključuje 25 filmova u glavnoj konkurenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije