Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Teško ozlijeđenu kujicu ostavili pored Dunava

Lisa nije imala jednu nogu, a oko druge joj je bila čvrsto zavezana špaga koja se već urezala i zbog koje je kujica na toj nozi imala duboku ranu
12. listopada 2017. u 19:41 1 komentara 996 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/6

Da može pričati, Lisa bi sigurno otkrila tko ju je osudio na bol i patnju, svima bi rekla zbog koga je ostala bez noge.

No, Lisa je mala kujica, ima najviše šest mjeseci. I sve što može je cviliti od boli, a istovremeno se i veseliti čovjeku, iako joj je baš on nanio zlo.

– Pronašla ju je jedna mlada djevojka iz Borova koja je tog dana igrom slučaja šetala psa putevima kojima inače ne ide. Zvala je veterinara, ali kad je čuo da je riječ o ničijem psu, i kad je rekla da ona nema novca da plati njegov dolazak, nije htio doći – priča nam Melita Vukušić, volonterka iz Vukovara, do koje je došao poziv upomoć. A kad je na slikama vidjela kako kujica izgleda, znala je da ne može okrenuti glavu.

Nino iz smeća spašen u zadnji tren Štene koje je tek došlo na svijet u Vukovaru bacili u kontejner

– Nije imala zadnju lijevu nogu, iz rane je još curila krv, a oko zadnje desne noge čvrsto joj je bila zavezana špaga. Molila sam djevojku da je ponese kući i da pokuša osloboditi nogu – kaže volonterka i dodaje da su već sljedeće jutro kujicu odveli u veterinarsku ambulantu Anubis klub u Vukovaru. A ona sama uspjela je po noći skinuti ostatak špage sa svoje noge.

Kujica je odmah operirana, nisu stradali ligamenti i tetive, no ne zna se što će biti s tom nogom. Povremeno se na nju i osloni, ali još uvijek nema osjeta. Ne bude li je mogla koristiti i bude li joj smetala, morat će je amputirati. Što bi značilo da bez kolica neće moći hodati.

Zlostavljanje životinje Privezao psa za automobil i vukao ga po cesti, inspekcija podnosi prijavu

– Lisa je inače vesela i umiljata i ima dobar apetit. Kad iziđe iz stacionara trebala bi makar privremeni dom kod nekog tko se stigne o njoj brinuti i tko je može voditi na terapije – ističe Melita, koja uz brigu o gotovo 30 napuštenih životinja to neće moći. A ni veterinarski račun neće moći platiti bez pomoći dobrih ljudi. Što im sve treba možete saznati na Facebook stranici Mellita Vu.

Ne nada se Melita Vukušić ni da će se javiti netko tko zna što se Lisi dogodilo, jer tamo gdje je pronađena sigurno nije sama došla. Je li bila zatvorena, tko ju je izbacio pored Dunava i tko joj je nanio ozljede teško da će se ikada otkriti. Lisa nije imala čip i ne zna se čija je bila.

štene Tužna vijest Uginuo psić kojeg su brutalno maltretirala djeca Policija obavila posao Priveden 78-godišnjak koji je ubio i ranio pse u Kninu
Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke