Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Terorizam Nacionalsocijalističke ilegale – gdje je sve počelo?

suđenje
Screen shot DW
15.05.2013.
u 09:05

Zschäpe se, između ostalog, tereti za sudioništvo u devet ubojstava migranata uglavnom turskog podrijetla i jedne njemačke policajke.

Pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu vodi se proces protiv Beate Zschäpe, jedine preživjele članice desničarske terorističke ćelije Nacionalsocijalističko podzemlje.

Zschäpe se, između ostalog, tereti za sudioništvo u devet ubojstava migranata uglavnom turskog podrijetla i jedne njemačke policajke.

Od suđenja se u Njemačkoj očekuje mnogo. Prije svega da će dati odgovore na brojna pitanja koja su i godinu i pol nakon otkrića desničarske terorističke ćelije – otvorena. Kako su godinama NSU-ovci mogli nesmetano ubijati i pljačkati? Tko im je sve pomagao? I odakle tolika mržnja?

Neki odgovori mogu se pronaći i u istočnonjemačkom gradu Jeni.

>>Četvorica Balkanca i Francuz zajedno pobjegli iz zatvora!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije