Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Talijanka dobila dva dana plaćenoga godišnjeg za njegu bolesnog psa

Zaposlena je na rimskom sveučilištu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno izbivanje s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji: "ozbiljnih osobnih ili obiteljskih problema"
12. listopada 2017. u 12:00 3 komentara 240 prikaza
šetnja psa, pas
Foto: Thinkstock

Jednoj je Talijanki poslodavac omogućio dvodnevni plaćeni godišnji odmor kako bi mogla njegovati svojega bolesnog psa, izvijestila je udruga za zaštitu životinja LAV, pozdravivši talijanski slučaj bez presedana.

treba pomoć Na Tigija su pucali iz puške, ali on i dalje vjeruje ljudima

Gospođa živi sama, a psu je trebala hitna veterinarska pomoć. Zaposlena je na rimskom sveučilištu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno izbivanje s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji: "ozbiljnih osobnih ili obiteljskih problema".

Podsjetila je da je talijanskim kaznenim zakonom predviđena jednogodišnja kazna zatvora ili globa u iznosu od 10.000 eura svakoj osobi koja napusti vlastitoga kućnog ljubimca ili ga ostavi u "neizdrživim patnjama".

"Riječ je o važnome koraku naprijed kada je posrijedi briga o životinjama", rekao je predsjednik udruge LAV, Gianluca Felicetti.

 Italija je zemlja sa 60 milijuna stanovnika i s čak 60 milijuna kućnih ljubimaca na koje Talijani godišnje potroše oko dvije milijarde eura.

zlatni retriver Neobičan retriver Ovakvog psa nemate priliku često vidjeti, primjećujete li zbog čega? traži dom Dobroćudni Ben napokon uživa u životu i igri na slobodi stariji ljudi, treća dob Istraživanje Ako želite ostati u formi i u starijoj životnoj dobi, ovo trebate napraviti
Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • ChooseLifeAlphaTovar:

    bravo.. za svaku stvar koja je mom psu potrebna placam pdv drzavi.. od hrane, lijekova, veterinara i ostalog..

  • komentatorv3:

    svaka cast - ak se moze za decu trebalo bi se i za ljubimce!

  • savjest1234:

    A kakav bi godišnji odmor trebao biti nego plaćen, trebao joj je dati slobodne dane i to plaćene !