Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVNI NALAZI

Osmogodišnja djevojčica i njezina majka nemaju koronavirus

KBC Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
23.02.2020.
u 20:27

Infektologinja Klinike Dr. Fran Mihaljević Ninoslava Vicković u Dnevniku HRT-a izjavila je da je djevojčica smeštena u izolaciju Klinike jer je pokazivala znakove respiratorne bolesti te da su liječnici posumnjali na koronavirus jer je nedavno bila na hodočašću u Padov

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u nedjelju navečer da je 8-godišnja djevojčica koja je smještena na Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu, negativna na koronavirus, a negativni su i rezultati testiranja njezine majke.

Znakove respiratorne bolesti 8-godišnja djevojčica dobila je nakon puta u Italiju, u Padovu. Ministar Beroš  rekao je u večerašnjem Dnevniku Nove TV kako su nalazi djevojčice i njezine majke pokazali da ne boluju od koronavirusa.

Infektologinja Klinike Dr. Fran Mihaljević Ninoslava Vicković u Dnevniku HRT-a izjavila je da je djevojčica smeštena u izolaciju Klinike jer je pokazivala znakove respiratorne bolesti te da su liječnici posumnjali na koronavirus jer je nedavno bila na hodočašću u Padovi.

Ministar zdravstva je ranije danas potvrdio da niti dvoje dvoje pacijenata koji su zbog sumnje na koronavirus bili u izolaciji na Klinici za infektivne bolesti u riječkom KBC-u, nisu zaraženi koronavirusom.  Talijanski državljanin te ženi iz Rovinja koja je boravila u Italiji, bilo je u izolaciji u KBC-u Rijeka, gdje su primljeni zbog respiratornih problema.

VIDEO Strah od koronavirusa: Prazne ulice talijanskog grada Codogna

Ministar Beroš najavio je da će Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak izdati preporuku o neodlasku u talijanska područja žarišta epidemije koronavirusom, posebice namijenjenu za organizirane izlete učenika. Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

''Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala'', dodao je.

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirano je dvoje ljudi. Oboje su zaprimljeni zbog respiratornih problema, no nalazi su negativni.

Kako doznajemo, radi se o jednom talijanskom državljaninu koji je stigao u sklopu studentske razmjene, dok je druga osoba zaprimljena u bolnicu žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji. Njihovi uzorci poslani su ranije na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

Osmogodišnja djevojčica iz Italije zadržana je na Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Završio je i sastanak kriznog stožera u Vladi.

Podsjetimo, u Italiji je održan hitan sastanak nakon što je porastao broj zaraženih. Talijanska vlada odlučila je staviti u izolaciju deset gradova i općina u kojima ima najviše zaraženih i to u regijama Lombardiji i Venetu. Osim toga odlučeno je da će policija nadzirati to području, a ako bude potrebno bit će pozvana i vojska.

KBC Rijeka
1/7

Ministarstvo zdravstva objavilo je letak u kojem građanima objašnjavaju što je koronavirus te su objavili i savjete građanima.

Foto: Screenshot/Ministarstvo zdravstva

Foto: Screenshot/Ministarstvo zdravstva

Ključne riječi

Komentara 25

RO
ronyday
11:24 23.02.2020.

Očito prvo se pojavio u Rijeci. Kolike posljedice mogu biti ako je samo jedna osoba zaražena na današnjem karnevalu ? Da li će ministar , obrsnel i drugovi odgovarati što nisu upozorili narod od ove ugroze za cijelu Hrvatsku koja može krnuti upravo iz Rijeke.

Avatar YEKE
YEKE
11:27 23.02.2020.

Danas počinje Riječki karneval, a gostiju iz Italije je na lopate... Za tjedan-dva u Rijeci i šire će biti Mile voli disko... Zašto ne odgode karneval???

KA
karlos2000
10:48 23.02.2020.

Euro prestolnica Koronavirusa 🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije