Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravstva

Beroš: Širenje koronavirusa nemoguće je spriječiti, pojavit će se u Hrvatskoj

Vili Beroš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.02.2020.
u 20:14

Očekujem da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj. Mi se samo moramo pripremiti, kaže ministar Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako je širenje koronavirusa 'apsolutno nemoguće spriječiti'.

– Očekujem da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj. Mi se samo moramo pripremiti – rekao je on u RTL-u Danas, pišu vijesti.hr.

No, napominje smrtnost od virusa nije velika.

– Ona je oko dva posto, a to je manje od običnog virusa gripe. U tom kontekstu nema bojazni, no ponavljam, riječ je o novom virusu, novoj bolesti. Vjerujem da neće mutirati, ali moramo biti oprezni – rekao je.

Komentirao je i situaciju u Italiji.

– Jasno je da trebamo iz sata u sat pratiti situaciju jer se ona vrlo brzo mijenja. Putem našeg veleposlanika dogovoreno je da budemo stalno u kontaktu – kaže Vili Beroš.

VIDEO Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 14

KO
kombajn
22:03 22.02.2020.

"No, napominje smrtnost od virusa nije velika. – Ona je oko dva posto, a to je manje od običnog virusa gripe." Dragi ministre, vidim da ste još jedan uhljeb koji nema pojma o onome što priča. Smrtnost od običnog virusa gripe je oko 0.1%, smrtnost od COVID-19 je oko 2%, a u mojoj školi su me učili da je 2% ipak više od 0.1%...

Avatar Matija22
Matija22
21:24 22.02.2020.

čuj ovoga pametnakovića , možda je već virus došao samo šuti i priprema narod, jer ako kaže da će se pojavit onda je virus već došao samo šute

Avatar Matija22
Matija22
21:30 22.02.2020.

sprijeći virus za što te plaćamo 50 tisuća kuna mjesečno, za tu lovu moraš spriječit virus ili daj ostavku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije